20 de març del 2012

El Parc Natural del Delta organitza una neteja d'espais naturals protegits

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha organitzat una trobada per netejar espais naturals, el proper diumenge 25 de març. L’activitat es fa en col·laboració amb els ajuntaments de Deltebre i d’Amposta, i hi participen, entre altres entitats ciutadanes, l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la brigada del Parc, l’Escola del Parc i els ajuntaments de Deltebre i d’Amposta. Segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la brossa present a les platges i en d’altres indrets del Delta afecta negativament la imatge turística i social d’aquestes zones. En la neteja es retiraran deixalles de la zona del Garxal, de les platges de Riumar i d’Eucaliptus. El Delta té la franja de costa més natural i menys urbanitzada de Catalunya, però, al mateix temps, suporta una dinàmica ambiental complexa, a causa de l’activitat a la desembocadura i a la costa de la mar de l’Ebre.

Així, és habitual que, després de cada temporal, les costes del Delta quedin cobertes completament de tota mena d’objectes i de residus sòlids, tant d’origen orgànic com inorgànic. Els troncs, les canyes i les restes similars formen part de la brutícia transportada pel riu de forma natural, ja que actua com un drenador de la conca fluvial.

El mar diposita a les costes matèria inorgànica, com ara plàstics, brics, ampolles, piles, llaunes o  electrodomèstics. Aquests materials provenen sovint dels pobles per on passa el riu i d’embarcacions, d’abocaments incontrolats i també del mar. Però les activitats humanes que es desenvolupen al Delta generen també residus, una part considerable dels quals són transportats per la xarxa de rec i desguàs fins al mar. Malauradament, encara són freqüents les conductes incíviques que provoquen, en bona part, l’acumulació de residus.

Els participants en la jornada de neteja es trobaran en dos grups: un a les 9.45 hores del  matí a l’Ajuntament de Deltebre, i l’altre, a la mateixa hora, a l’Oficina d’Informació Turística d’Amposta. Se’ls donarà uns guants de seguretat, bosses, aigua i un entrepà. Es preveu que la neteja s’acabe cap a les 13.00 hores del migdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta