3 de març del 2012

ERC fa una crida als diputats ebrencs per aturar el projecte Zèfir al Parlament



 El regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i president dels republicans al Baix Ebre, Jordi Gaseni, ha fet aquest divendres una crida als diputats de les Terres de l’Ebre al Parlament de Catalunya, perquè defensen els interessos del territori en contra de l’actual projecte Zèfir. Segons ha avançat Gaseni, el proper 14 de març es debatrà al Parlament una proposta de resolució del grup de Convergència i Unió que insta el govern a accelerar els tràmits del projecte Zèfir en consens amb les administracions competents. I en aquest cas, segons Gaseni, això deixaria fora de joc l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, que no té competències mar endins. El projecte Zèfir preveu la instal·lació d’una plataforma experimental en energia eòlica marina davant de les costes de l’Ametlla de Mar. Gaseni ha remarcat que si el projecte Zèfir tira endavant ha de fer-se amb el consens dels ajuntaments del territori.

En la mateixa línia, el regidor republicà a l’Ametlla de Mar i president d’Esquerra al Baix Ebre ha afirmat que només acceptarien el projecte Zèfir si els aerogeneradors s’instal·lessen trenta o quaranta quilòmetres de la costa. Però sobretot, si les contraprestacions i els beneficis d’aquesta plataforma d’energia eòlica marina es queden a l’Ametlla de Mar i a la resta de poblacions de la costa de l’Ebre. El president d’Esquerra al Baix Ebre ha estat en directe a l’informatiu matinal Primera Columna, on ha desplegat un dels domassos de la coordinadora No als Molins a la Cala. De fet, Gaseni ha destacat la feina que està fent l’entitat per mobilitzar els veïns de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta