30 de març del 2012

Els impositors votaran fer-se càrrec de la cooperativa de l'Aldea

Aquest divendres pot marcar un abans i un després en el conflicte per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l'Aldea. I és que aquest matí els socis de la cooperativa, però sobretot els afectats pel bloqueig dels comptes de la secció de crèdit, han de votar en una assemblea si accepten les mesures proposades en el pla de viabilitat de l’entitat. Perquè la novetat, l’última hora, és que els impositors de la cooperativa agrícola han acordat fer-se càrrec de la gestió de l’entitat, per intentar salvar-la de la fallida i poder desbloquejar els comptes quan comence a generar beneficis. L'opció de mantenir i incrementar l'activitat agrària, tot passant de les 50 hectàrees actuals a les 150 hectàrees, no acaba de convèncer els socis impositors, que podrien haver d'esperar fins a 20 anys per recuperar tots els diners. Però aquesta sembla la menys dolenta de les alternatives. De fet, dimarts l’opció no es va tenir en compte, però ahir dijous a la nit van decidir agafar les regnes de la cooperativa, a través d’un consell rector format pels mateixos impositors. En els darrers dies, les reunions entre els afectats, la Generalitat, la cooperativa i l’Ajuntament han estat intenses i han fet possible la decisió final, per evitar haver de liquidar i tancar la cooperativa. A més, la Generalitat s’ha compromès a tutelar el futur de la cooperativa, però no a injectar-hi diners.

Pregunta del dia a Primera Columna · De fet, en el programa d'aquest divendres de Primera Columna hen volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si cal rescatar amb diners públics la cooperativa agrícola de l’Aldea. Els grups d’Esquerra i d’Iniciativa reclamaran al Parlament que la Generalitat, a través de l’Institut Català de Finances, avance els diners per poder alliberar els 319 comptes de la secció de crèdit de la cooperativa que encara segueixen bloquejats. I és que, mentre que l’Estat deixa diners als bancs i caixes, amb unes condicions molt favorables, encara no hi ha cap entitat bancària que haja volgut implicar-se en el rescat de la cooperativa agrícola de l’Aldea. Amb tot, hi ha qui pensa que la cooperativa de l’Aldea és una entitat privada, i que per tant els seus problemes no haurien de solucionar-se amb recursos públics. Per tant, quina és la vostra opinió? Cal rescatar amb diners públics la cooperativa agrícola de l’Aldea?


 

1 comentari:

  1. Jo crec que sí, però sempre que als culpables lis caigue una pena de prou exemplar. Sí no és així, entenc que algú se'n vaigue de la pilota i, se prengue la justícia pel seu conte.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta