30 de març del 2012

Tortosa aprova divendres el pla d'ajustament 2012-2022

L'Ajuntament de Tortosa té previst aprovar aquest divendres al migdia, en un ple extraordinari, el seu pla d’ajustament per al període 2012-2022. Els ajuntaments de tot l’Estat estan obligats a presentar plans d’ajustament si volen optar a la línia especial d’ajuts habilitada pel govern espanyol; uns recursos amb què els consistoris podran fer front als deutes que tenen amb els seus proveïdors. En el cas de l’Ajuntament de Tortosa, el govern de Ferran Bel va reconèixer un deute total de 13 milions d’euros. D’aquesta xifra, 4,1 milions són per factures pendents de pagar a proveïdors per part del mateix Ajuntament, mentre que 8,9 milions més són de les factures pendents dels organismes autònoms i les emprwses municipals. El govern de CiU ha assegurat que es tracta d’un deute provocat per la falta de liquiditat de l’Ajuntamament. Sobretot, a causa del deute de 14,1 milions que les altres administracions tenen amb l’Ajuntament de Tortosa. Per tant, la regidora d’Hisenda, Matilde Villarroya, va avançar fa uns dies que el préstec que haurà de subscriure l’Ajuntament potser serà una mica inferior a la suma actual de deute a proveïdors. En qualsevol cas, Villarroya va advertir que el crèdit a què haurà de fer front el consistori, a més del pla d’ajustament, obligarà Tortosa a aplicar noves mesures d’austeritat i de control de la despesa.

Per la seua banda, el govern municipal de Deltebre ha aprovat aquest dijous, també amb una sessió plenària extraordinària, el pla d’ajustament econòmic que té per objectiu resoldre les obligacions pendents i recuperar la capacitat d’inversió de l’Ajuntament en un futur. En concret, Deltebre demanarà 1’8 milions d’euros per fer front a 900 factures de 192 proveïdors. El pla d’ajustament de Deltebre ha tirat endavant amb l’abstenció del grup de CiU.

1 comentari:

  1. D'este pla d'ajustament se'n sentirà parlar. Al loro.
    Segons fons oficioses, el pla conté unes previsions que podria deixar sense alè a més d'un.
    Tot per la mala gestió econòmica dels darrers anys a l'ajuntament de Tortosa. Imagineu si, al cap davant, no hagués hagut un gran ( alt ) economista, he he he.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta