26 de març del 2012

ERC defensa l’autonomia municipal de Rasquera en el projecte de la plantació de marihuana



El portaveu del grup d’Esquerra al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el flixenc Francesc Barbero, ha donat aquest dilluns el seu suport al projecte de la plantació de marihuana que impulsa a Rasquera l’equip de govern de Bernat Pellisa. De fet, tot i que Pellisa s’ha donat de baixa d’Esquerra per no polititzar el projecte, i que també ha renunciat al seu càrrec com a conseller comarcal, els republicans votaran en contra de la declaració institucional que el govern de Convergència i Unió, amb majoria, té previst aprovar aquest dimecres al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, Barbero ha lamentat que Convergència i Unió s’haja apuntat a la cultura del no, i ha recordat que el projecte de Rasquera és eminentment municipal, ja que no té afectacions directes en la resta de poblacions de la comarca. A més, ha afegit que la proposta del govern de la Ribera d’Ebre és “precipitada” i “un pèl oportunista”. Barbero ha estat el convidat d’aquest dilluns a l’informatiu matinal Primera Columna.

D’altra banda, el portaveu d’ERC a la Ribera d’Ebre ha defensat l’autonomia municipal de Rasquera en el projecte de la plantació de marihuana. De fet, Barbero ha negat que es vulga comparar el projecte de l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum amb la candidatura d’Ascó al magatzem temporal centralitzat de residus nuclears.

En qualsevol cas, la moció que ha presentat l’equip de govern de Convergència i Unió afirma que el projecte de Rasquera distorsiona la imatge i posa en perill el model de desenvolupament per a la comarca que havien pactat fa uns mesos tots els partits polítics amb representació al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Però el portaveu d’Esquerra ha reiterat que és un projecte propi de l’Ajuntament de Rasquera, que Bernat Pellisa ha volgut tirar endavant com a alcalde. En aquest sentit, Barbero ha afirmat que comprèn la baixa de Pellisa com a militant d’Esquerra i la seua renúncia als seus càrrecs orgànics i institucionals, per no polititzar el projecte.

Amb tot, Barbero ha reconegut que la baixa de Pellisa suposa un daltabaix important per a Esquerra a la Ribera d’Ebre, ja que Rasquera és una de les alcaldies “històriques” dels republicans a la comarca. Amb tot, el també secretari comarcal d’Administració i Finances ha deixat clar que Esquerra ha deixat les portes obertes a l’alcalde de Rasquera, perquè torne a la militància quan ho cregue convenient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta