20 de març del 2012

Les instal·lacions esportives de Tortosa doblen els serveis en quatre anys

Les instal·lacions esportives municipals de Tortosa van registrar mes de 200.000 serveis durant el 2011. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va atribuir ahir aquest increment a la millora en la gestió de les instal·lacions, a través de l'empresa municipal Tortosasport. Però també a les tasques de renovació i manteniment que s’han fet en els últims anys, o a la posada en marxa de nous equipaments esportius, com el nou pavelló del Temple-Sant Llàtzer, el rocòdrom del pavelló de Ferreries, la pista d'atletisme d'entrenament o el nou camp de gespa artificial. Bel va comparèixer per fer balanç de Tortosasport just quan tots els grups de l’oposició estan fent notar el retard en les obres del nou complex d’aigües. L’alcalde va admetre que les obres continuen encallades per qüestions tècniques, i no va voler donar cap data per a la represa dels treballs al recinte de l’estadi municipal. Ara bé, Bel va negar que es tracte d’un projecte faraònic, i va insistir que el nou complex d’aigües s’autofinançarà.

Les instal·lacions esportives municipals de Tortosa van registrar l'any 2011 un total de 206.917 serveis esportius, la qual cosa suposa duplica les xifres de fa només quatre anys. Un servei esportiu és un ús únic per part d'un usuari en qualsevol dels equipaments esportius del municipi. L'any 2008, l'Ajuntament va dur a terme una reforma estructural de tota l'àrea d'Esports, que va implicar un canvi en el model organitzatiu i de gestió, que es va traduir amb l'extinció del Patronat Municipal d'Esports i la creació de la societat municipal Tortosasport, S.L. La prioritat, des d'aquell moment, va ser una renovació a fons de les instal·lacions existents, en paral·lel a la creació de nous equipaments. En aquest sentit, l'alcalde va afirmar que gràcies a l'impuls de noves instal·lacions s'han creat nous clubs o noves seccions esportives.

Per disciplines esportives, els programes aquàtics van tenir 45.498 serveis l'any 2011; el gimnàs, 11.393; i als barris i pobles del municipi se'n van prestar 6.355 -amb una participació important de la gent gran. Les activitats pròpies dels mesos d'estiu van equivaldre a 15.865 serveis. Per instal·lacions, la piscina coberta climatitzada va liderar el nombre de serveis esportius anuals en dies feiners, amb un 38%, seguit dels usuaris escolars (25%), els camps de futbol a l'estadi municipal (15%), el pavelló de Ferreries (7%), el pavelló de Remolins (7%), el pavelló del Temple-Sant Llàtzer (4%), l'àrea ciclista de Vinallop (2%) i la sala d'arts marcials (2%). Els caps de setmana guanyen molt més pes els tres pavellons i les instal·lacions de futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta