1 de març del 2012

Rasquera té cinc projectes més a remolc de la plantació de marihuana


El ple de l’Ajuntament de Rasquera va aprovar aquest dimecres al vespre el projecte d’una plantació de marihuana, per reduir el deute municipal. En concret, es tracta d’un contracte amb l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum. L’objectiu del conveni és facilitar el projecte d’una plantació de marihuana al municipi, que reportarà a l’Ajuntament 1,3 milions d’euros en dos anys i la creació d’uns 40 llocs de treball. I és que a Rasquera han vist la marihuana com un revulsiu econòmic, ja que aquest poble agrícola de la Ribera d’Ebre viu ofegat per la crisi. En aques sentit, l'Ajuntament rasquerà defensa el projecte com una sortida vàlida a l'asfíxia econòmica i a l'increment de l'atur. L'alcalde, el republicà Bernat Pellisa, ha destacat que el projecte s'empara jurídicament en la no penalització de l'autoconsum. De fet, la marihuana que es conrearà a Rasquera serà per a l’autoconsum dels 5.000 socis que té aquesta entitat barcelonina.

Al ple d’ahir al vespre van assitir-hi uns 300 veïns. El conveni entre l’Ajuntament de Rasquera i l’Associació barcelonina Cannàbica d’Autoconsum es va aprovar amb els quatre vots a favor dels regidors d’Esquerrra. En canvi, els tres regidors de CiU, a l'oposició, hi van votar en contra, tot qüestionant la legalitat del projecte i la seua viabilitat econòmica. Però a remolc de l'entitat barcelonina, l'alcalde confia en què'arribaran a Rasquera d'altres interessades en el municipi per conrear cànnabis o, fins i tot, per produir-hi les llavors, que ara s'importen.  "Tenim cinc o sis projecte més disposats a venir a Rasquera", ha assegurat Pellisa. Es tracta, ha subratllat, d'una ambiciosa iniciativa, "pionera" a Europa, que vol obrir camí en aquest camp posant sobre la taula la necessitat de regular aquesta pràctica, estendre els seus tentacles a la investigació amb finalitats lúdiques però també terapèutiques, i poder obtenir-ne un benefici econòmic de tot plegat.

El consistori disposa d'un informe tècnic i jurídic que avala el projecte. "Existeix una jurisprudència consolidada al respecte", ha assegurat l'advocat Oriol Casals, un dels autors de l'estudi, segons els qual el "conreu per autoconsum no és constitutiu de delicte". El lletrat, però, ha admès que es tracta d'un tema "delicat" que requereix anàlisis cas per cas, davant el zel de les autoritats. La plantació de marihuana està prevista en una finca de set hectàrees on la marihuana es conrearà juntament amb altres espècies -com cereals o la remolatxa- dins d'un cicle de conreu ecològic rotatori. Segons ha precisat Pellisa, es tractarà d'una explotació destinada "només a cultiu de cànnabis per als seus socis", amb informes pericials i un registre que els identificarà.

Imatge ACN

8 comentaris:

  1. "Bajarse a Rasquera"
    ( Abans " Bajarse al Moro " )

    ResponElimina
  2. Tu baixaràs o pujaràs?
    Amb la diferència que al moro es va a buscar hachis per trafiar i a Rasquera seria cànnabis en la varietat més adequada per a les teues necessitats o dolencies. Que hi ha molta diferència.
    Ara a no passar-se ni un pel.
    A la tardor sabrem els resultats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Ara a no passar-se ni un pel" UI UI UI.....

      Xeic, que tens comissió ? Trobo que t'ho arrenquen.
      Espera a que ho planten, home, abans d'arrancar he he he he
      Ah, m'hi jugo el que vulguis que la cosa no tirarà avant.

      Elimina
    2. No tinc cap comissió, ni l'acceptaria.
      Només done feina i sense muntar "monstruitos" de metall.
      Si es posa el Puig pel mig,... ja saps que pot passar qualsevol cosa i desagradable.
      Que parlin els jutges.
      Si vols ens juguem una botelleta de vi de Rasquera.

      Elimina
  3. Que mirin els estudis que hi ha sobre la relació de la marihuana amb les enfermetats mentals. No entenc la bona premsa que té avui en dia la maria. I no entenc que un ajuntament pugui ser tan irresponsable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no entenc com pot haver gent que parle sense coneixement de causa.
      Ni dels estudis de les malalties mentals i el consum de TV. O no afecta "Sálvame", i altres, a la salut mental?
      Ni parlar d'escoltar la COPE, altament perjudicial.
      O l'atur, i l'index de suicidis.

      Elimina
    2. Sobre el cannabis i les seves conseqüències hi ha algun que altre estudi, de moment, parlant de coneixements de causa, sobre els efectes de Sálvame i Intereconomia, no. Que segur que també n'hi ha, per cert.
      Una altra cosa és defensar que, tot i les possibles conseqüències, cadascú ha de tindre la llibertat de consumir-ne etc. Però el que no es pot fer és negar tots els estudis al respecte. Tampoc serè jo qui negarà els efectes terapèutics que pot arribar a tindre. Però si parlem dels negatius, és com negar els efectes del tabac. Tampoc val a dir "mon iaio va morir als 95 i fumava des dels 14". Una cosa no treu l'altra. Evidentment que a l'immensa majoria dels que fumen marihuana no els afectarà negativament ni tampoc passaran a altres drogues etc. però no parlem de percentatges, parlem dels perills potencials en si mateix.

      http://www.rcpsych.ac.uk/mentalhealthinfo/translations/spanish/cannabisysaludmental.aspx

      http://www.patologiadual.es/docs/libro_casos_clinicos_psiquiatria.pdf

      http://www.cat-barcelona.com/pdfret/Ret54ed.pdf

      De totes maneres, i per evitar que em digues que em drogo en vi, prefereixo que ens juguem un formatge de llet de cabra blanca, també de Rasquera. Jo m'he la jugo en que la plantació "no la verán tus ojos" .
      Així sí, si s'hagués de pagar per les vegades que ha sortit escrita o pronunciada la paraula Rasquera al mon, haurien de plantar de maria tot el terme municipal i no en tindrien prou.

      Elimina
  4. La cabra blanca és per a carn, no se'n fan de formatges. ;-)
    Però també en llet de cabres de Rasquera es fan formatges i bons. Lo que solen ser cabres negres.
    Que lliguen, perfectament, amb els vins negres del poble.
    Per a veureu tot i catar-ho et recomano La Fira de Maig, a més t'ho pots emportar tot en un cabàs, o senàs, de pauma, això si, blanca.
    Entenc completament els prejudicis dels excessos de consum. Dolents, com tots els excessos.
    També entenc, com en totes les coses, que un grup de persones que s'associa per pròpia voluntat, pagant a l'estat totes les seues contribucions i complint el codi que hagin acordat i presentat davant la delegació corresponent, puguin portar a cap els fins d'aquesta associació si no son delictius.
    Ho trobo una forma madura d'exercir la llibertat.
    I res a veure amb un tràfic, existent actualment, de productes adulterats o baixa qualitat que son més perjudicials. Més encara si es facilita a menors la venda d'aquests productes en ambients no saludables.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta