1 de març del 2012

Tortosa també tindrà manifestació contra la reforma laboral el diumenge 11 de març


Unes 200 persones han assistit a l'assemblea informativa sobre la reforma laboral convocada aquest dimecres al vespre pels sindicats UGT i CCOO a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa. Ha estat en el marc de les mobilitzacions europees d'aquest 29-F en contra les polítiques d’austeritat. Els assistents han pogut escoltar i assabentar-se del contingut de la reforma, i preguntar els dubtes generats al voltant de les seues condicions i garanties laborals. "Aquest era precisament l'objectiu d'aquesta assemblea, el d'informar abastament la ciutadania del que significa aquesta reforma i les negatives conseqüències que tindrà per als treballadors i treballadores, tant de l’empresa privada com de la pública, però també per als aturats", ha explicat Josep Casadó, secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre.

L’acte ha comptat amb la participació de José Cachinero, secretari d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya, i Camil Ros, secretari de Política Sindical d’UGT de Catalunya. "Les conseqüències d'aquesta reforma i del conjunt de retallades que estan aplicant els Governs del PP i CiU suposen un greuge molt important pels ciutadans tant a nivell laboral com social", ha argumentat Cachinero, qui ha insistit als que cal difondre els perills d'aquesta reforma perquè la gent sigui conscient del què s'hi juga i surti al carrer. "Aquesta serà una lluita llarga que no acaba ni comença amb una vaga general. Si s'ha de fer, la farem però les accions, la lluita i les mobilitzacions seran continues i sostingudes fins que aconseguim canviar aquesta reforma laboral", ha conclòs. En aquest sentit, algunes informacions apunten que els sindicats estan estudiant convocar una vaga general per al 29 de març.

Siga com siga, els sindicats han aprofitar per anunciar que preparen una nova mobilització a Tortosa contra la reforma laboral i les retallades, ja que "posen en perill el model de benestar social actual". Així, han fet una crida a la ciutadania perquè se sume a la protesta del diumenge11 de març, que tindrà lloc a totes les capitals catalanes i de l'Estat, entre elles també a Tortosa.

Imatge CCOO Ebre

8 comentaris:

  1. Lo que heu de fer és una mica d’autocrítica. A cas era just el sistema actual en el que la contractació temporal era l’única forma d’adaptar-se a les fluctuacions cícliques? Que la demanda fluixeja? Pos s’acomiada a un punyat d’eventuals... Que es recupera? Pos ne contractem a altres.

    Aquest sistema que els sindicats heu permès SÍ és injust i ineficient, i ha provocat la destrucció de moooooolts llocs de treball durant les crisis a part de CONDENAR-MOS als joves a la precarietat laboral. Em sorprèn que entre els cercles progressistes esta situació se consideri una “conquesta social”...

    Continueu dient que la reforma laboral abarata l’acomiadament i que destruirà molts llocs de treball, però si l’acomiadament car fos bo, Espanya no seria líder en atur dels països civilitzats.

    AUTOCRÍTICA I MENYS TIRAR-SE FLORS SENYORS!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per què demanes lo que tu no fas mai? Aiaiai...
      Vol que anem junts a la mani?

      Elimina
    2. ostes ignorant, te m'has avançat, autocrítica sempre però els altres primer!!!

      Elimina
    3. Esque, no me meneixo de la marfanta.

      Elimina
  2. Pos si només és un punyat........
    que la demanda fluixesa, al carrer; que els clients tarden en pagar, al carrer; que estem tres trimestres amb baixada d'ingressos ( NO DE PÈRDUES NO, D'INGRESSOS ), al carrer; que em convé tornar a salaris de subsistència, estem dos anys sense conveni, i apa, a aplicar el SMI .
    Per cert, on diu que quan l'empresa obtingui substancials beneficis els que han contribuït a aconseguir-los en participaran, a la lletra petita ? O potser és que no ho diu ?

    " la contractació temporal era l’única forma d’adaptar-se a les fluctuacions cícliques " I ? com vols adaptar-te ( honestament ) a les fluctuacions, amb un contracte com el d'ara, d'un any de pràctiques ?
    Tothom s'omple la boca parlant d'emprenedors, vull pensar que el significat d'aquesta paraula, no hauria d'esgotar-se en que son persones que arrisquen uns diners, tenen una idea i intenten portar-la a la pràctica. A més a més, i sobre tot, han de tenir la capacitat d'emprendre, innovar i ser capaços de no tirar sempre pel camí més fàcil: tindre una càrrega de treball determinada per a un numero determinat de persones i contrastar-les exactament per aquest període, no cal arriscar molt ni ser massa emprenedor per fer això. Fem un contracte d'obra i un altre "punyat" al carrer. Algun risc afegit haurà d'assumir l'empresa.
    Quan l'empresa té problemes econòmics, de supervivència, per què no actua, davant els gastos generals que no siguin de personal, de la mateixa manera que ho fa amb el personal: retallant. Per què no paga menys de la factura de llum o de la factura del gasoil; o, per què no demana més energia ( d'una i l'altra ) pel mateix preu, el mateix que fa quan demana hores extra sense cobrar al personal.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. això de fer hores extra sense cobrar... diràs q me sona...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta