24 d’abril del 2012

'1 de maig. Reclamem Treball, Drets i Dignitat', per Josep Casadó

El Govern del PP continúa la seva ofensiva antisocial: eliminació de drets laborals, retallades de polítiques socials bàsiques, repagaments, privatitzacions i pèrdua de drets civils. Unes polítiques que estan generant més atur, més pobresa i més privilegis només per a uns quants. Unes polítiques que no solament són injustes sinó que ens estan portant a una situació econòmica insostenible i que fins i tot no són creïbles per als “mercats”.

CCOO reclamem, la retirada d'una reforma laboral injusta i inútil, que fa retrocedir els drets laborals dels treballadors i les treballadores fins a l’inici de la democràcia.

El propi Consell de Garanties Estatutàries ha avalat que aquesta reforma laboral conté elements d’inconstitucionalitat. Vulnera el dret al treball i a la negociació col·lectiva, així com a la tutela judicial efectiva, i envaeix competències en matèria de treball i relacions laborals.

Per això no ens cansarem de lluitar i reclamar al Govern de la Generalitat que presenti un recurs d’inconstitucionalitat; i al Govern de l'Estat, que s'avingui a obrir una negociació amb els agents socials per canviar-ne el contingut d'aquesta reforma.

També exigim la retirada de les polítiques de retallades en educació, sanitat i serveis socials que en cap cas fomentaran la creació d'ocupació ja que l'únic que pretenen és reduir els costos salarials, drets socials i laborals.

El que ens cal és polítiques de reactivació econòmica, crèdit per augmentar l'activitat i el consum, afavorir la reinversió i no reduir la inversió pública, que és condemnar el país a la recessió i les persones a l'atur i, sobretot, ni amnisties ni indults als lladres fiscals. Hi ha alternatives i no ens cansarem de dir-ho i ben alt, per contrarestar les veus que volen desacreditar la feina dels sindicats sabedors que som els únics que estem i podem plantar cara i defensar el model de Benestar Social que hem construït.

Aquest proper 1 de maig serem més reivindicatius que mai perquè ens juguem el nostre futur i el dels nostres fills, perquè ens juguem el nostre Treball, els Drets i la Dignitat. Per això cal continuar les mobilitzacions fins que aconseguim canviar les coses. El 29 de març vam aconseguir paralitzar el país i demostrar al carrer que som moltes les persones que no volem aquestes polítiques que s’ho volen carregar tot. La propera fita: el Primer de Maig. Tornarem sortir al carrer a Barcelona, a Girona, a Lleida, a Tarragona i també a Tortosa (12.00h. Pl. Carrilet).

Josep Casadó
és el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre

4 comentaris:

  1. Ofensiva antisocial? I ells que fan una ofensiva anti-recuperació-econòmica? Utilitzant la lírica que aquest mateix personatge empra, és probable que els sindicats vulguin allargar la crisis el màxim possible. El conflicte social els posa... i quants més ERES més finançament per als sindicats.

    En definitiva que són uns irresponsables, començant per aquest personatge.

    ResponElimina
  2. I si parlem d'aigua i riu, Gutijaume ?. Venen temps dificils, company.
    Si poses la problemàtica en els termes que sembla, a qui interessa més que hi hagi precarietat, atur i crisi, als treballadors o a les empreses ?
    Ja no te'n recordes quan vas sortir per aquí tot cofoi dient que la reforma laboral ja havia generat no se quants milers de llocs de treball ? A hores d'ara, si parlen de portes endins sobretot, ningú dubta de que aquesta reforma el que fa és destruir-ne. Això sí, si d'aquí dos anys comença a crear-se ocupació, sempre podràs dir que és gràcies a la reforma.
    Entre el que has dit ara, el cabal ecològic i el R. Madrid, el millor que podries fer és amagar-te unes setmanes, no creus ?

    25 penals consecutius marcats......i diuen que no hi ha Déu.

    ResponElimina
  3. Clamant al cel!
    Si la Merkel ja no creu que les retallades siguen el més adient, ella que tant les defensava.
    Les retallades només destrueixen empleu, denigren la societat ens fan aborregats e insolidaris.
    Los bancs segueixen sense amollar ni un duro
    el sistema atacat pel virus de la imbecilitat i els polítics les mans lligades pels especuladors i la neurona plana.
    No se com ningú pot creure, ara per ara, en les corrents econòmiques que s'executen.
    Una pseudociència, la econòmica, com cap altra existent. Prefereixo el Vudú, al menos ballen.
    Mals neutrins travessen els "caps" dels inductors dels desastres.
    I si ens passem a les "supercordes" o la "Teoria M". Creiem que pot canviar quelcom?
    La casa per la teulada!!!
    Apa! Només mancava la sentència de "garrot vil" a l'Ebre i el Bel al senat fent de "lorito" i passant de les TE

    ResponElimina
  4. Els sindicats (i suposo que quan se diu sense més referències ens referim als majoritaris), no són els únics que estan i poden plantar cara. Per sort la societat civil i moltes associacions a banda de CCOO i UGT ja fa temps que també se movilitzen i han demostrat més combativitat i poder de convocatòria en els darrers mesos.
    Ara bé, benvinguts siguin, tot el que sigui sumar en la bona direcció és una bona notícia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta