26 d’abril del 2012

Imma Juan: 'El nou cabal mínim compromet la supervivència del Delta'


La presidenta de la federació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a les Terres de l’Ebre, Imma Juan, ha rebutjat aquest dijous la proposta de cabal mínim per a l’Ebre que ha fet la Confederació Hidrogràfica (CHE). “No compartim de cap manera aquesta proposta. És del tot desafortunada, ja que el cabal proposat fa del tot inviable el riu Ebre tal i com el coneixem, i compromet la supervivència del Delta.”  Per aquest motiu, ha assenyalat Juan, “ens afegim a les declaracions que ha fet aquest matí el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder”, de les quals ha volgut destacar la següent afirmació: "Des del punt de vista ambiental entra en contradicció amb els estudis que disposa la Generalitat que fixen uns cabals molt superiors, tal com va aprovar la comissió de Sostenibilitat de l'Ebre en el seu moment. Els nostres tècnics analitzaran amb detall les xifres i emetran un informe, però sembla evident que la proposta de la CHE incompleix de forma clara els criteris que marca la directiva marc de l'aigua de la Unió Europea. El que no tolerarà la Generalitat és que es rebaixin els cabals ecològics artificialment per fer viable un transvasament de l'Ebre. Perquè no ens enganyem, en el fons estem parlant d'aquests possibilitat. I, amb la normativa europea a la mà, al riu Ebre no hi sobra ni una gota d'aigua".

També en aquest sentit, CDC recorda que l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha demanat a la Comissió Europea de quina manera pretén garantir els cabals ecològics presentats pels estats membres, en compliment de la directiva 200/60/CE, i reiterant que aquest “sigui el realment necessari en cada cas, i no inferior”.

Imatge CiU

1 comentari:

  1. Tradueixo: Remata l'Ebre que ja està més mort que viu.
    Hi ha vegades que em sembla que només parlen les serps.
    Ho sento!
    US JUGUEU LA VIDA! NOS LA JUGUEM!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta