26 d’abril del 2012

Iniciativa sosté que el nou cabal mínim és un 'transvasament encobert'


La diputada d'ICV-EUiA al Parlament català, Hortènsia Grau, ha advertit aquest dijous que el cabal aprovat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) no respecta els 200 metres cúbics per segon que va aprovar la Comissió de Sostenibilitat per a les Terres de l'Ebre, sinó que és "molt inferior". "Dóna la raó a Arias Cañete, i no deixa de ser un transvasament de l'Ebre encobert que, a més, no garanteix el cabal ambiental i que afecta a la salinització del Delta", ha lamentat la diputada ecosocialista per Tarragona.

Per això, Grau ha assegurat que el seu grup serà "bel·ligerant" defensant el cabal ecològic per al Delta. "Esperem que el govern sigui ferm defensant la mitjana de 200 metres cúbics del cabal de l'Ebre", ha dit Grau. Per la seua banda, el diputat i exconseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ha fet una crida des del Parlament a "refer la unitat" dels partits catalans per tal de defensar els recursos hídrics catalans. Segons Milà, la decisió de la CHE de reduir el cabal mínim és "absolutament inacceptable", i va en contra de les decisions consensuades a la cambra catalana.

Imatge ICV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta