20 d’abril del 2012

La MADE i la URV impulsen una càtedra sobre energia i desenvolupament local

La Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili ja han començat a treballar per dissenyar el projecte de la futura càtedra sobre energia i desenvolupament local. En aquest sentit, la idea és tenir-lo enllestit abans de finals d'enguany, mentre que també s'explora la possibilitat de crear un clúster de l'energia al territori de l’anomenada zona MADE, que engloba diversos municipis de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp. El president de la MADE, Jordi Jardí, i el seu director, Joan Manuel Sabanza, ja s’han reunit amb el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i han acordat posar fil a l’agulla per dissenyar el projecte de la càtedra sobre energia i desenvolupament local. El seu objectiu és la de ser una de les especialitzacions universitàries relacionades amb el sector energètic que han de servir per potenciar el campus d’excel·lència internacional Catalunya Sud.

A més, la URV vol posar en marxa diversos màsters sobre enginyeria elèctrica. De la mateixa manera, els responsables de la MADE i de la URV també han posat al damunt de la taula la necessitat d’incrementar, a la regió energètica que configuren els ajuntaments de la MADE, la presència i activitats de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya, que entre d’altres iniciatives promou l’anomenat projecte Zèfir davant de la costa de l’Ametlla de Mar. D’altra banda, cal recordar que als termes municipals d’Ascó, la Fatarella, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vilalba dels Arcs i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, es produeix l’equivalent al 70 per cent de l’energia elèctrica que s’ha consumit a Catalunya en el darrer any. I això, gràcies a les tres centrals nuclears operatives, una planta de cicle combinat, tres centrals eòliques, una central hidràulica, i les dues centrals fotovoltaiques de Móra la Nova i Vilalba dels Arcs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta