25 d’abril del 2012

L'alcalde de Tortosa afirma que el cabal ambiental proposat per la CHE és 'insuficient'


L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha afirmat aquest dimecres que la proposta de cabal ambiental per al tram final del riu que ha fet la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) és "insuficient". Així, Bel ha reclamat analitzar en profunditat el règim fluvial plantejat per l'òrgan regulador de la conca, i ha assenyalat que es podran presentar al·legacions al document durant sis mesos. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'alcalde de Tortosa també ha recordat que a l'alçada de la ciutat l'Ebre no superarà els 100 metres cúbics per segon, excepte durant dos mesos de l'any. "La proposta tècnica no arriba ni molt menys a les expectatives que s'havien presentat per part de la Comissió, i malgrat es pugui presentar que hi ha una 'micromillora' en relació al que teníem fins ara, ens sembla absolutament insuficient", ha argumentat Bel. "Ara, l'únic que podem fer és una valoració negativa i haurem d'estar a l'expectativa. Per ser rigorosos caldrà fer un anàlisi en profunditat de la proposta, però sense concedir cap benefici del dubte", ha tancat l'alcalde de Tortosa. Bel és membre del Consell de l'Aigua de la demarcació de l'Ebre, en representació de la Generalitat, tot i que aquest dimecres no ha pogut assistir a la seua constitució, a causa d'una intervenció que tenia al Senat.

3 comentaris:

  1. I el Parlament?
    Com queda? Te alguna credibilitat o és que son cegos i muts, a banda de sords?
    I Catalunya? Seduïda i abandonada?
    Xiquets ja podeu cantar, les proves us delaten com a co-particeps en l'assecament de l'Ebre.
    Dissolució Parlament ja, per al que serveix!
    Com diuen los de Dodotis: "Ni gota, ni gota!"

    ResponElimina
  2. Espero que l'intervencio al Senat del nostre representant era important, més important que el futur del riu i aquestes terres .....

    ResponElimina
  3. Vet aquí la incompatibilitat de càrrecs ( de fet ). On defensava millor els interessos de Tortosa i el territori el Sr. alcalde, al Senat a Madrid o al Consejo del agua a Saragossa ?. Si, ja ho sé, la seva presencia no hagués canviat el nivell del cabal però, és una qüestió d'ètica, i d'estètica.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta