12 d’abril del 2012

L’Ametlla de Mar torna a presentar al·legacions contra el Zèfir


L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha tornat a presentar al·legacions en contra del projecte Zèfir, la plataforma d’assajos en energia eòlica marina que promou l’Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya davant de la costa de la població. L’alcalde de la Cala, Andreu Martí, ha assenyalat aquest dijous que les al·legacions s’han presentat amb el consens de totes les forces polítiques del consistori i també amb la participació de la coordinadora ciutadana en contra del parc eòlic marí. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Martí ha avançat que han demanat a la Generalitat que els concrete les afectacions positives i negatives sobre el turisme i la pesca, així com la creació de llocs de treball i de riquesa que el projecte Zèfir pot reportar a l’Ametlla de Mar i a la resta del Baix Ebre.

En la mateixa entrevista, Martí ha afirmat que, avui per avui, ningú està en condicions de menysprear una inversió com la del projecte Zèfir. Però l’alcalde de l’Ametlla de Mar ha insistit que cal parlar amb serenitat i amb tota la informació dels pros i contres de la instal·lació de la plataforma eòlica marina. En aquest punt, Martí ha afegit que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar continua negociant amb la Generalitat una possible modificació del projecte, després de la votació del passat 15 de març al Parlament.

D’altra banda, l’alcalde de l’Ametlla de Mar ha tractat d’altres qüestions de l’actualitat al seu municipi, com ara el desplegament de la fibra òptica o la represa de les obres per convertir el parc públic del Bon Capó en el nou pulmó verd de la població. Martí també ha detallat que durant els mesos d’abril o maig Mercadona començarà les obres del seu supermercat a l’Ametlla de Mar, perquè puga ser inaugurat abans de final d’any. En aquest sentit, Martí ha assenyalat que la instal·lació de Mercadona serà un pol d’atracció per a d’altres indústries i comerços de renom que s’implantaran en aquesta mateixa zona comercial i de serveis de l’Ametlla de Mar.

L’alcalde ha remarcat que la Cala és un dels pobles menys endeutats, amb una ràtio inferior al 75%, però que ara deu uns 10 milions d’euros als seus proveïdors perquè a l’Ajuntament les altres administracions li deuen 11,5 milions d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta