18 d’abril del 2012

Quatre experts internacionals debatran a Tortosa sobre el canvi climàtic

La ciutat de Tortosa tornarà a ser la capital catalana en la recerca sobre el canvi climàtic. El proper 26 d’abril, en una jornada al campus de la URV de les Terres de l’Ebre, científics internacionals tornaran a debatre sobre els efectes de l’escalfament global i el canvi climàtic. El Centre de Recerca del Canvi Climàtic, el C3, ha organitzat un acte divulgatiu obert a tots els ciutadans, en què pretenen donar tot tipus d’informació, reflexionar, i debatre temes clau i actuals al voltant de la ciència del canvi climàtic, tot avaluant fins on arriba la responsabilitat humana en el canvi global.

Quatre científics internacionals, experts en el canvi climàtic, participaran en una jornada divulgativa sobre aquest fenomen. Són el professor Phil Jones, el doctor Thomas Peterson, el doctor Aryan Van Engelen i el doctor Omar Baddour. La jornada tindrà lloc a l’aula magna del Campus Terres de l’Ebre de la URV a partir de les 10.30 hores del matí i fins les 14 hores. L’investigador del C3 i director de la càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible, Enric Aguilar, va explicar ahir que en l'acte no només es vol debatre com fer front al canvi climàtic perquè no assoleixi nivells més perillosos, sinó també oferir a la gent respostes “clares i contundents” sobre l'escalfament global. Així, en les diferents xerrades s’abordaran, entre d’altres temes, les evidències científiques que apunten cap a la mà de l’home com a responsable de la deriva i el canvi forçat del clima del nostre planeta, el fals mite que en la dècada dels anys setanta del passat segle la comunitat científica afirmava que el nostre clima s’endinsava cap a una nova era glacial, o de com la ciència el canvi climàtic treballa en l’actualitat.

De la mateixa manera, els científics convidats també participaran en una taula rodona moderada pel meteoròleg i home del temps de TV3, el popular Francesc Mauri. En la taula rodona s’abordarà l’abisme existent entre la perillositat que el canvi climàtic suposa pels territoris, i la societat davant de l’encara tèbia i ineficaç resposta per part dels polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta