26 d’abril del 2012

Recoder: 'La Generalitat no tolerarà que es rebaixin els cabals ecològics artificialment'


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha comparegut d'urgència aquest dijous al matí per valorar la nova proposta de cabals ambientals que ha fet la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. Recoder ha manifestat que, des del punt de vista mediamiental, “entra en contradicció amb els estudis que disposa la Generalitat, que fixen uns cabals molt superiors, tal i com va aprovar la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre fa uns anys”. Així, el conseller ha afirmat que la proposta de cabals ambientals, que el Departament analitzarà amb detall i de la qual emetrà un informe, és "insuficient", i que incompleix de manera clara els criteris que estableix la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea.

En aquesta línia, Recoder també ha posat de relleu que “la Generalitat no tolerarà que es rebaixin artificialment” els cabals ambientals del riu en el seu tram final, “per fer viable un transvasament de l’Ebre”, cosa que el govern català sospita. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que a l’Ebre “no hi sobra ni una gota”, i que s’ha de garantir un cabal adequat per evitar la regressió del Delta i garantir que els municipis que s’abasteixen d’aquest riu ho puguin fer en les millors condicions.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta