26 d’abril del 2012

El PSC insta el Parlament a reclamar l'ampliació del nou cabal ecològic


"Preocupació" al PSC de les Terres de l'Ebre, després que ahir dimecres la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) donés a conèixer la seua proposta de cabal ecològic per al tram final del riu. Segons els socialistes ebrencs, la proposta de cabal mínim “incompleix de manera flagrant les conclusions de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, a les quals el Parlament de Catalunya hi ha donat suport”. En aquest sentit, la diputada i primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, ha destacat que la proposta d'un cabal variable entre els 80 i els 155 metres cúbics per segon, “es queda molt allunyada del règim hídric que havia proposat la comissió”.

Per aquest motiu, el grup parlamentari del PSC ha entrat aquest mateix dijous una proposta de resolució al Parlament, perquè el govern reclame el compliment dels acords de la comissió. Ventura ha destacat, a més, que “la CHE no té en compte els informes tècnics i científics, tant per la quantitat fixada com per la no inclusió de diferències entre anys secs, moderats o humits”. La proposta de la comissió estableix una aportació anual de 12.517 hectòmetres cúbics per als anys humits; de 9.482 hectòmetres cúbics en anys mitjans, i de 7.149 hectòmectres cúbics en anys secs. D'altra banda, el PSC no descarta noves iniciatives parlamentàries durant les properes setmanes, per tal de defensar l’augment del cabal ecològic i exigir el compliment dels criteris fixats per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

1 comentari:

  1. Xica mana, si el Parlament està clar que no serveix per a res. Igual que el senat Espanyol, i al Congrés mira qui hi ha.
    Si vols et faig un raconet a la mani.
    Toca Berlin aquest cop?
    Canviareu ja la flauta que heu tocat els darrers anys?
    Que us costava aprovar un Pla de conca digne?
    No mires cap a un altre lloc.
    Ara que queda sinó els crits i la rebel·lió.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta