22 d’abril del 2012

Tortosa vol millorar la convivència en les comunitats de veïns


L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa un projecte destinat a fomentar la convivència i la cohesió social en les comunitats de veïns de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa que duu a terme el servei municipal de Mediació, amb l'objectiu d'anticipar-se als problemes o conflictes derivats de la convivència. "Són microactuacions de caràcter preventiu que no tenen una gran trascendència pública, però que són molt importants en l'àmbit on s'actua", ha explicat l'alcalde, Ferran Bel, durant la presentació d'aquest projecte, en la qual també ha participat la regidora de Serveis a les Persones, Ana Algueró, i la responsable tècnica del servei, Carme Llopis.

Bel ha assenyalat que el Servei de Mediació opera a dos nivells: en l'àmbit de la intervenció, tot abordant conflictes convivencials existents, i en el de la prevenció, en el qual s'emmarca el que avui s'ha presentat. Així, l'equip de Mediació comunitària ha visitat ja unes 150 comunitats de veïns de diferents barris de la ciutat, a les quals se'ls ha presentat la Guia per la convivència en els comunitats de veïns i veïnes de Tortosa, on s'hi poden trobar orientacions sobre la normativa legal de les comunitats de propietaris, la inspecció tècnica d'edificis, les ordenances municipals i un decàleg de bon veïnatge, entre d'altres. Junt amb aquesta guia, es lliura un pòster amb il·lustracions en positiu sobre actituds que afavoreixen la convivència, bé siga el respecte al descans veïnal, l'horari per dipositar les escombraries, o l'ús dels espais comuns.
En aquest sentit, Llopis ha afirmat que estan en permanent contacte amb altres ajuntaments per compartir experiències i informació, i que l'equip de Mediació està a disposició de les comunitats de veïns de la ciutat que precisen de la seua intervenció.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta