9 de maig del 2012

Aclariment de la presidenta del Col·legi de Periodistes a la demarcació de l'Ebre

Com a presidenta del Col·legi de Periodistes a la Demarcació de les Terres de l'Ebre he de manifestar-te que el que dius a la informació '30 minuts' justifica els subtítols del reportatge 'Entrampats a l'Aldea' per 'deficiències d'àudio'", publicada a La Marfanta per Gustau Moreno el dia 7 de maig de 2012, en relació amb “la intervenció de la junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre”, no és cert, ni està fonamentat en cap declaració de la Junta que presideixo. Es més: afirmo que la Junta no ha  fet cap comunicat, ni oficial ni no oficial, sobre el programa de TV3 del qual es parla, ni ha autoritzat a que se doni cap informació en el seu nom.

Vull recordar-te, també, que és contrari al Còdi Deontològic del Col·legi utilitzar com se fa en aquesta notícia unes paraules que formen part d'uns e-mails privats. Probablement, han circulat perquè encara tinc la ingenuïtat de confiar en un companyerisme i en una ètica professional que, com he pogut comprovar, no existeixen.

Espero que facis la màxima publicitat de la meva discrepància amb la informació que has donat.


Amparo Moreno Sardà
Presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de les Terres de l’Ebre

4 comentaris:

  1. Una cosa ha quedat clara, que la presidenta del col·legi li sap molt greu que s'hagi sabut que, efectivament, van parlar amb la periodista. Llavors, sobre el tema no tenien res a dir ? Ni per defensar als periodistes que ho van fer, ni per criticar com fa ara amb La Marfanta ?
    També sembla clar que si no és prohibeix expressament el no fer publica una cosa, es pot entendre el contrari més, si, com és el cas, no és desvetlla cap secret d'estat ni cap postura, solament que és va parlar amb la periodista; la qual cosa no aclarís si fou amb intenció de maldar, felicitar o demanar explicacions.
    Que no n'hi ha per tant, vaja. No estic segur que en altres circumstancies el col·legi ( o la seua presidenta ) hagi sortir públicament -quasi acollint-se formalment al dret de rèplica-d'aquesta manera tant vehement.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Jo crec que la noticia buscava la polèmica, però lo que passe entre companys, hauria de quedar-se entre ells.

    ResponElimina
  4. L'Amparo s'ha passat un pel!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta