10 de maig del 2012

L'alcalde de Rasquera, convidat d'honor a la inauguració del museu del cànnabis de Barcelona

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha assistit aquest dimecres a la inauguració del nou Museu del Cànnabis, a Barcelona. Un milionari holandès, Ben Dronkers, ha inaugurat aquest dimecres al centre de Barcelona el Hemp Museum Gallery, el museu del cànnabis, per explicar la història, aplicacions i funcions d'aquesta planta i promoure'n el seu ús i consum, a més de la legalització. Aquest museu és germà del que ja existeix a Amsterdam des de l'any 1985, fundat pel mateix milionari. El museu està situat al Palau Mornau, al carrer Ample del barri Gòtic de Barcelona, i aquest mateix dimecres ha acollit per primer cop la cerimònia de lliurament dels Cannabis Culture Awards, que cada any s'entreguen a Amsterdam i que enguany també ho faran a la capital catalana. A la inauguració hi han assistit, entre d'altres, el multimilionari britànic Richard Branson, propietari del conglomerat Virgin i president de la Comissió Global de Polítiques sobre Drogues, i l'alcalde de Rasquera, que ha reiterat que el cànnabis pot ajudar molts municipis a sortir de la crisi econòmica actual.

Enmig d'una gran expectació mediàtica i de persones relacionades amb el món cannàbic, Dronkers s'ha mostrat orgullós i satisfet d'haver pogut adequar el vell palau en un nou museu de la ciutat. En les seues diverses sales, a simple vista com les d'un altre museu, es poden observar multitud d'objectes relacionats amb el cànnabis, tant artístics, com plenament funcionals, des de quadres fins a pipes, bambes, escultures o cartells de pel·lícules. També s'explica el cultiu, el seu ús mèdic i industrial, com per exemple, per aconseguir energia, fer paper o ajudar a la navegació de les embarcacions que a l'edat Moderna anaven d'Europa cap a Amèrica. Segons Dronkers, el cànnabis "serà la penicil·lina del futur" i pot "salvar el planeta", evitant el consum de petroli, l'emissió de CO2 o la tala de boscos.

Per la seua banda, Branson ha defensat la legalització de totes les drogues, especialment la marihuana, i considerar-les com l'alcohol o el tabac. Segons ell, cal ajudar els addictes a aquestes substàncies, no empresonar-los, i ha elogiat el camí iniciat per països com Holanda, on és legal el consum en 'coffe-shops', i a l'Estat espanyol, on els clubs de fumadors també són legals. En aquest sentit, ha considerat que l'Estat tindria un bon ingrés econòmic si el cànnabis fos legal i s'hi imposessin taxes, com passa amb l'alcohol o el tabac, cosa que ajudar a sortir de la crisi. Aquest mateix argument també l'ha utilitzat Bernat Pellisa, que, tot i no voler parlar de la plantació de marihuana planejada al seu poble, sí que s'ha mostrat honrat d'estar convidat a l'acte, i ha assegurat que els ingressos per aquesta planta podrien ajudar molts municipis.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta