3 de maig del 2012

Antena Caro celebra els 25 anys de ràdio local a Roquetes

Prop d'un centenar de persones van omplir dissabte passat la sala polivalent de la biblioteca de Roquetes, per celebrar els 25 anys de l'emissora municipal Antena Caro. L'acte va començar amb la projecció d'un vídeo amb els moments més destacats d'aquest 25 anys de ràdio local a Roquetes, i els parlaments de l'alcalde Francesc Gas i el regidor de Comunicació, Jordi Baucells. Tot seguit, també es van fer diversos reconeixements, amb l'entrega d'un petit record, en agraïment a tots els que han fet possible la història d'Antena Caro. El primer dels reconeixements es va fer a les dos persones que fa 25 anys estan al cap davant tècnic de l'emissora, Paco Tafalla i Antolí Ortiz. Després, es va fer als quatre fundadors de l'emissora, Francesc Rodríguez, Carlos Morales, Joan Altadill i Paco Tafalla.

També van tenir un reconeixement a la seua tasca, tots els regidors responsables d'Antena Caro al llarg de la seva història: Juan José Cid Roig (1987-1988), Miquel Castelló Merino (1988-1991), Eduard Fornés Lara (1991-1995), Francesc Trullén Feliu (1995-2003), Antoni Lara Santos (2003-2007) i Jordi Baucells Lluís (2007-2012). A més dels regidors, també es va fer un reconeixement als dos alcaldes que ha tingut l'emissora, Mariano Gil Agné (1987-2007) i Francesc A. Gas Ferré (2007-2012). A continuació es va fer el lliurament de reconeixements a tots els col·laboradors d'Antena Caro, en agraïment a la seua dedicació i esforç de manera totalment altruista. Finalment es va inaugurar l'exposició Antena Caro, 25 anys de ràdio, en què fins al 20 de maig es podrà veure -a sala polivalent de la biblioteca de Roquetes-, una mostra gràfica i tècnica de l'evolució de l'emissora municipal durant aquests 25 anys d'història. Aquesta exposició consta de diferents seccions, un recull d'aparells tècnics utilitzats durant els primers anys de l'emissora, material de promoció, com ara samarretes, que s'han anat editant i la evolució del logotip de l'emissora, una mostra dels diferents programes actuals, així com les persones que hi col·laboren, una mostra gràfica resumida, amb fotos i articles, de la història de l'emissora i un photocool amb la representació d'un control tècnic on els visitants es podran fer fotos de record.

Antena Caro també vol celebrar el 25è aniversari amb tots els seus oients i de manera especial amb els que al llarg d’aquest 25 anys, els han anat escoltant. Durant tota la programació d’aquest any, es recordaran aquelles cançons que han descobert i compartit junts, a través d'uns blocs especials que s'emetran cada hora. Ara fa 25 anys, un grup de joves que ja havien creat de forma voluntària una emissora van proposar a l'Ajuntament la idea de muntar una emissora de ràdio municipal. Així, el 14 d'abril de 1987, per casualitat -aleshores encara no se celebrava encara el 14 d'abril com a festa local- es va aprovar per unanimitat en plenari la creació de l'emissora municipal de Roquetes, ubicada aleshores al tercer pis de l'antic ajuntament, i que s'inaugurava oficialment el dia 29 del mateix mes. Així, un any i mig més tard, el 22 de novembre de 1988, es constituïa el Patronat de l'Emissora Municipal Antena Caro, que va funcionar fins que el febrer del 2008 es va crear en sessió ordinària l'Organisme Autònom Municipal, Roquetes Comunicació, i els estatuts que el regulen. Finalment, el 19 de desembre de 2003 es van inaugurar els nous estudis situats a l'edifici Centre Cívic, a la mateixa planta on es troba la biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà.

Durant tots aquests anys l'emissora municipal ha estat en creixement i evolució constant, adaptant-se als nous temps, incorporant nous programes i adaptant-se a les noves tecnologies, tot convertint-se en un mitjà multimèdia d'informació municipal oferint serveis, a part dels propis de la ràdio municipal, d'informació a les xarxes socials (com ara el Facebook o Twitter) i oferint informació en format no tan sols d'àudio i en directe sinó en format streaming, fotografies i vídeos per mig del web de la ràdio i de la pàgina web municipal. D'aquesta manera, s'ha anat adaptant als nous temps i ha estat pionera a les Terres de l'Ebre, en l'aplicació de les noves tecnologies a l'hora d'informar a la ciutadania.

Imatge Ajuntament de Roquetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta