4 de maig del 2012

Els pescadors de l'Ametlla de Mar es revolten contra el suposat deute de tres vaixells tonyinaires


Polèmica entre la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i el Grup Balfegó, just la mateixa setmana en què l’empresa líder en la producció i exportació de tonyina roja ha posat en marxa el seu paquet turístic Tuna Tour i unes ambicioses jornades gastronòmiques. Una quinzena de vaixells de la Confraria de Pescadors van bloquejar ahir a la tarda, durant dues hores, l'entrada al port de l'Ametlla de Mar, com a acció simbòlica de protesta per un presumpte deute de 74.000 euros que dos vaixells del Grup Balfegó tenen amb l’entitat. De fet, el bloqueig del port va provocar que s’anul·lés un dels viatges turístics del catamarà amb què el Grup Balfegó permet conèixer les piscines de cria i engreix de les tonyines. A més, la Confraria ja ha portat als jutjats els dos vaixells del Grup Balfegó i un tercer, per l'impagament de les quotes per descarregar el peix al port de l’Ametlla de Mar, corresponents a tot l'any 2011. Però des del Grup Balfegó han negat tenir aquesta obligació, i van anunciar la presentació d'una querella criminal contra els dirigents de la Confraria de Pecadors, per haver perjudicat la imatge i l’honor de l’empresa.



Imatge ACN

2 comentaris:

  1. Òbviament, no se qui te raó però tot plegat fa una mica de pena i ràbia. Lamentable que una empresa amb iniciativa hagi d'estar enfrontada a la confraria del poble on està radicada. Cal esperar que els més de 200 llocs de treball no perillin, ni serveixin de xantatge per pressionar el poble i la confraria. Però que darrera de tot plegat hi ha alguna cosa més, segur.

    ResponElimina
  2. No s'escolta res al video, ni tan sols obrint-lo a la web de youtube.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta