18 de maig del 2012

Interior tanca un acord amb els bombers voluntaris, que ja es desplacen a Rasquera

El Departament d'Interior i el Consell de Bombers Voluntaris van arribar aquest dijous a la nit a un acord que ha servit per posar punt i final al conflicte que mantenien obert, i que va provocar que la gran majoria dels voluntaris no responguessen a la crida per incorporar-se a les tasques d'extinció de l'incendi de la serra de Cardó, que ha cremat més de 3.000 hectàrees als termes de Rasquera, el Perelló, Benifallet i Tivenys. Un cop tancat l'acord, aquest divendres al matí s'estan començant a incorporar al dispositiu d'aquest incendi. De fet, tot i estar controlat també des de dijous a la nit, els bombers continuen remullant la zona per garantir-ne l'extinció. En concret, s'estan desplaçant a la zona cinc vehicles amb una vintena de bombers voluntaris, segons han explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts de la conselleria d'Interior.

D'altra banda, aquest divendres al matí, una trentena de dotacions terrestres s'encarreguen de revisar i remullar els punts calents en el perímetre nord i sud-oest de l'incendi, on es va tancar el foc. Però els mitjans aeris no han pogut incorporar-se degut als núvols baixos i la boira. De fet, només s'ha pogut fer un vol de reconeixement a les quotes baixes i mitjanes. Com ha explicat el cap de l'àrea d'emergències de les Terres de l'Ebre, Fèlix Gonzàlez, l'evolució és bona i els treballs de control seguiran durant tot el dia i també, amb menys recursos, durant la nit si l'evolució del foc ho permet. Amb tot, Gonzàlez també s'ha mostrat prudent sobre la possibilitat que el foc es puga donar per extingit aquest divendres. A més, ha reconegut que el comportament que finalment ha tingut el foc els va sorprendre, i que no va respondre a les previsions inicials. "Hi ha hagut un comportament un mica extrem perquè la vegetació ha presentat un estrès que pensàvem que no era el que corresponia al comportament que s'havia vingut produint en els últims incendis", ha explicat Gonzàlez. Així, la sequera que arrosseguen les plantes i el fort vent de mestral del primer dia van complicar l'incendi.

Per al seua banda, l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha negat que la gestió forestal de la serra Cardó-Boix no haja estat la correcta des de l'últim incendi. Pellisa, però, ha reconegut que caldrà mirar "que s'ha fet malament", ja que s'ha treballat molt dur. "Hem de reconèixer que s'ha fet una bona feina i a partir d'avui hem de començar a apagar l'incendi que segur que tindrem en els propers anys", ha advertit. L'alcalde també ha explicat que el poble està més tranquil, tot valorant la magnitud i les conseqüències del foc, i que només els queda aixecar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta