25 de maig del 2012

La Comissió per la Sostenibilitat es torna a reunir a Amposta per defensar un altre cabal ecològic

A dos quarts de deu del matí havia de començar a Amposta la reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Una comissió que feia molts de mesos que no es reunia, i que la Generalitat ha hagut de reactivar després de conèixer la proposta de cabal mínim per al tram final del riu i el Delta que va fer pública la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la CHE. I tot plegat, només tres després que el mateix ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient digués dimarts al Senat que el cabal ambiental proposat per la CHE és "suficient" per al Delta i "solidari" entre els territoris. Per tant, s’espera que la comissió estudie a fons la proposta de cabals de la CHE, que estableix una forquilla d’entre 80 i 155 metres cúbics per segon, i una declaració per reclamar el règim hídric que va fixar la mateixa Comissió per la Sostenibilitat, un cabal variable que és aproximadament el triple de l’aigua que el govern de l’Estat ha reservat per al tram català de l’Ebre. A més, també s’espera que el conseller Recoder concrete les al·legacions que presentarà la Generalitat a la proposta de cabal ambiental, així com les possibles accions que emprendrà per defensar un cabal ecològic òptim per al tram final del riu.

Imatge Parlament de Catalunya

1 comentari:

  1. Han vingut els representants de CHE i del Ministeri, que també en formen part de les reunions? Si només ens quedem parlant entre natros, que ja sabem el que volem, pos, poca cosa a fer.
    Si no han vingut, com sembla ser, ara que fem? Mentre els nostres representants passen el rato parlant i fent declaracions "contundents", lo riu i les TTE cada cop pitjor, i el transvasament a la porta - mira si no els canals, que no s'aturen. Bla bla bla, defensa de l'Ebre bla bla bla, pero el Segre ens ho emportem cap a Barcelona .....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta