2 de maig del 2012

L'Ametlla de Mar inaugura el catamarà turístic i les jornades de la tonyina roja


Ja ha començat la primera Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar. Es tracta d'una iniciativa del Grup Balfegó, empresa lider a tot l'Estat en la captura i exportació de tonyina. L'objectiu de la setmana gastronòmica ñes donar a coneixer al públic professional i general l'alimentació, el control i la cura de les tonyines roges durant la campanya de pesca. A més, l'inici de la setmana gastronòmica ha coincidit també amb la inauguracio del Tuna Tour i del nou catamarà que permetrà la visita turística a les piscines d'aqüicultura de les tonyines que té l'empresa. De fet, aquesta nova atracció turística inclou també el trajecte a les piscines, la degustació de tonyina, i fins i tot la possibilitat de banyar-se al costat dels animals.

El catamarà Tuna Tour és un vaixell amb capacitat per a 70 passatgers que portarà els turistes des del port de l'Ametlla fins a les granges de tonyines de Grup Balfegó, a milla i mitja de la costa, on veuran com viuen i s'alimenten els exemplars capturats durant la campanya de pesca. A partir de juny, aquells que ho desitgin també podran nedar entre centenars de tonyines. En el seu viatge inaugural, el Tuna Tour ha comptat amb la presència del cònsol general del Japó a Catalunya, Hidehiro Tsubaki; l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí; diversos xef japonesos, com Nandu Jubany (Can Jubany) i Hideki Matsuhisa (Koy Sunka), i catalans, i tota la plana major de Grup Balfegó, així com nombrosos mitjans de comunicació d'arreu de l'Estat.

En concret, la primera Setmana de la Tonyina Roja compta amb reunions i taules rodones específiques per a professionals del turisme (2 i 3 de Maig), i amb una variada selecció d'activitats per al públic en general durant els cinc dies; entre les quals, els viatges inaugurals del catamarà Tuna Tour, que sortiran des del nou moll Turístic de l'Ametlla diverses vegades al dia, cada dia.

El dia 3 de maig estarà dedicat als espectacles de cuina en viu. Els millors cuiners catalans, com Toni Bru (Celler de l'Aspic), Joan Bosch (Can Bosch), Carles Gaig (Gaig), Orel Castro (elBulli Foundation) i Ángel Camacho (Watatshumi), mostraran una àmplia varietat de maneres i trucs sobre com treure el màxim partit a la tonyina vermella. L'endemà serà el torn dels restauradors locals de l'Ametlla. En total, sis xefs de la localitat mostraran el seu bon fer als fogons, on combinen la cuina popular i tradicional de l'Ametlla de Mar amb les tècniques més modernes i innovadores. A més, durant tota la setmana, 13 restaurants de la Cala oferiran un menú especial amb tonyina roja com a plat estrella, tot demostrant les mil i una maneres de gaudir d'un producte únic al món pel seu sabor i valors gastronòmics i del qual es pot a més aprofitar pràcticament tot.

A banda, el Grup Balfegó ha reservat un dia d'aquesta setmana gastronòmica per estrènyer llaços entre dues cultures que tenen com a nexe d'unió la tonyina vermella: l'Ametlla del Mar i Japó. El dia 5 de maig serà el Dia de Japó, i entre les activitats programades per a la jornada destaquen l'especejament d'una tonyina que realitzarà un mestre nipó; el taller de cuina tradicional, per aprendre, per exemple, a preparar els saborosos makis de sushi, un taller d'Ikebana (arranjament floral tradicional japonès), i l'espectacle de la cerimònia del te. A més, hi haurà mercat d'artesania, ceràmica i productes japonesos; exposició de bonsais i tallers de karate i jocs tradicionals nipons per als més petits.

A més, durant la setmana, el Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla del Mar, situat a l'antiga llotja la localitat, acollirà una exposició audiovisual que recull l'ancestral relació i la història en comú de la tonyina roja i l'Ametlla de Mar, des dels seus orígens com a poble pesquer al segle XVIII.

Finalment, Balfegó ha triat l'esport com punt final a la Setmana Gastronòmica. Així, el dia 6 de maig tindrà lloc la Tuna Race, una cursa d'estil lliure a mar obert en què participaran fins a 250 nedadors de fons, d'entre 18 i 65 anys, i entre els quals destaca la participació d'alguns dels nedadors catalans que participaran aquest estiu als Jocs Olímpics de Londres 2016. La prova cobrirà una distància de 3,4 milles (5,5 quilòmetres aproximadament), i transcorrerà entre les piscines d'aqüicultura de Balfegó i la platja de l'Alguer, a l'Ametlla de Mar Els participants seran traslladats en vaixell des del port de la Cala fins a les instal · lacions aquàtiques, on tindran la possibilitat de gaudir de l'escalfament de la prova nedant entre tonyines.

Imatge Grup Balfegó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta