16 de maig del 2012

L'incendi de Rasquera i del Perelló, des del pont de Tortosa i des de l'espai


Les flames, però sobretot les columnes de fum de l'incendi forestal de Rasquera i del Perelló, són visibles a molts quilòmetres de distància. Les xarxes socials com Twitter o Facebook estan plenes, des d'ahir dimarts al migdia, de centenars de fotografies i de vídeos sobre l'evolució d'aquest incendi tan devastador, que ja ha afectat més de 1.100 hectàrees de la serra de Cardó. Aquest migdia, moltes persones s'aturaven al pont de l'Estat de Tortosa per prendre fotografies com aquesta, on es poden veure clarament les columnes de fum de l'incendi i el núvol que han format, com si fos una cella al damunt de les serres de Cardó i del Coll de l'Alba. El mateix núvol que ha provocat l'incendi també ha estat captat en les imatges via satèl·lit que arriben des de l'espai, com ha mostrat Elblogdeltemps a Twitter.


4 comentaris:

  1. si, jo ho he vist des del cotxe anant a treballar. Quina impotència tinc. Voldria anar cap allà, però sé que serè més destorb que ajuda. Des d'aquí vull donar ànims i forces als valents que estan intentant apagar este desastre. No trobo les paraules per expressar-ho.

    ResponElimina
  2. 2400 + uns quants centenars més a hores d'ara.
    La Serra de Cardó-Boix negra.
    Sort que de moment no ha pres mal ningú.
    La tragèdia biològica més gran en els darrers anys.
    El meu suport a tota la gent de Rasquera, Perelló, Tivenys i Benifallet afectada, als bombers i gent de protecció civil.
    Tots els ajuntaments del territori haurien de posar les senyeres a mig pal.
    Quan una muntanya es crema... tots perdem.

    ResponElimina
  3. Pauper, estic totalment d'acord amb tu quan dius de penjar les senyeres a mig pal.
    Ha mort una part molt important de natros.

    ResponElimina
  4. Rasquera, Perelló, Tivenys plens de periodistes tipus "Salvame" arribats avui. Lo Twitter fot fàstics ja que tot es repetit. TT però a costa de la veritable informació. Sort que sembla que està a punt de ploure sinó plou ja, perquè la gestió de la Generalitat, amb Puig al davant, ni el D E P L O R A B L E º! Ni el Meteocat va a l'hora. Ha passat gairebé el mateix que al 95. Van obviar l'incendi i l'endemà no hi havia qui ho parés!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta