16 de maig del 2012

Un incendi 'molt més virulent' que el va arrasar la serra de Cardó el 1995

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha afirmat que la nit passada ha estat molt complicada tant a Rasquera com al Perelló, ja que el front del foc era "molt virulent". En comparació amb l'incendi que també es va declarar a la zona de la serra de Cardó l'any 1995, i que va cremar més de 5.000 hectàrees, Puig ha detallat que aquest incendi ha creamt en només tres o quatre hores "el que aleshores es va cremar en 40 hores". En aquest sentit, l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha insistit que s'ha viscut una "situació límit", i ha agraït als efectius presents a la zona que hagen "defensat les masies i paratges" de la població. A més, l'alcalde ha lamentat que s'hagen "ajuntat totes les condicions adverses possibles", i s'ha mostrat confiat que el vent canvie i que millore la situació.

D'altra banda, el conseller d'Interior ha assegurat que encara és aviat per determinar les causes de l'incendi. Tot i això, ja ha descartat que la causa hagi estat una línia elèctrica. Puig ha aclarit que ahir es van identificar dues persones que estaven a les proximitats de la zona on s'hauria iniciat el foc, però que no es té cap sospita sobre ells.

Al migdia, el foc es trobava a uns quatre quilòmetres de Rasquera i a uns set quilòmetres del nucli del Perelló, on ja ha arribat a la partida de Nacres. El vent també ha dificultat les operacions dels 11 mitjans aeris que treballen a la zona. També hi intervenen unes 60 dotacions terrestres. En total, a la zona s'hi ha desplegat un operatiu de 300 persones. Puig ha recordat que al llarg de la nit s'han hagut d'evacuar prop d'una seixantena de veïns de masies aïllades dels termes de Rasquera i Perelló, tot i que ha celebrat que no s'hagen produït danys personals. També es manté tallada la carretera TV-3022 entre ambdues localitats, la qual cosa ha obligat a suspendre el transport escolar. Puig tornarà a comparèixer davant dels mitjans de comunicació cap a les cinc de la tarda, un cop que haja analitzat la situació amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que tenia previst desplaçar-se a la zona de l'incendi després de ser aquest matí a Tortosa, camí de Móra d'Ebre.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta