24 de maig del 2012

La regidora socialista Núria Chertó deixa l'Ajuntament de Tortosa i el seu lloc serà ocupat per Enric Roig

Si el passat 8 de maig era el portaveu d’Iniciativa, Jaume Forcadell, qui feia pública la seua decisió d’abandonar la política activa, aquest matí ho acaba de fer també Núria Chertó, una de les regidores del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. Fa només uns minuts, Chertó ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per anunciar que té la intenció de deixar l’acta de regidora, i que la seua decisió respon a motius estrictament personals, de tipus professional, i per responsabilitat institucional. El seu lloc al ple de l’Ajuntament serà ocupat pel número 6 a la llista dels socialistes, l’arquitecte Enric Roig, molt conegut a la ciutat per haver estat director de la Festa del Renaixement i també director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, l’Idece.

La jove Núria Chertó va ocupar, com a independent, el número 2 de la llista del socialista Joan Sabaté en les passades eleccions municipals del 22 maig del 2011. Per tant, només un any i dos dies després de les últimes eleccions municipals, Chertó ha anunciat aquest dijous que deixa l’Ajuntament. De fet, el PSC va presentar Chertó com una de les apostes de renovació dels socialistes per recuperar l’alcaldia de Tortosa. Durant aquest any a l’Ajuntament, i després de la renúncia del candidat, Joan Sabaté, Chertó ha treballat al costat del portaveu del grup Antoni Sabaté i de la també regidora Dolors Bel. El substitut de Chertó a l’Ajuntament és Enric Roig, actual secretari d’organització de l’agrupació local del PSC de Tortosa. De fet, durant els darrers mesos, i en alguns cercles del PSC, s’ha parlat de Roig com a possible candidat el 2015. Un candidat que el primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, voldria tenir decidit abans de finals d’enguany, per poder preparar amb garanties les municipis que es faran d’aquí a tres anys. El relleu entre Chertó i Roig podria formalitzar-se, si hi ha temps, en el ple ordinari del proper 4 de juny, quan també es produirà l’adéu de Forcadell i l’entrada de la nova regidora d’Iniciativa, Cinta Galiana.

6 comentaris:

  1. Una altra cansada del PSC-PSOE. Res a fer. Els canvis reals han de començar a dalt de tot. Mentrestant hi hague aquestes menes de "nomenaments convenients" "rien a faire mes amis".

    ResponElimina
  2. Pauper, que diries si l'encara regidora hagués dit que plega perquè estava "cansada del PSC-PSOE ? Perquè clar, si ara dient una altra cosa, tu interpretes el que vols.....Si es que tens informació del que dius, i que els demés desconeixem, no aniria mal que ens ho expliquessis. O potser parles per parlar ? O potser apliques aquella màxima tant científica de " piensa mal y acertarás " ? O potser ho dius perquè t'interessa dir-ho i apliques també aquella màxima periodística de " que la realitat no et malmeti un titular " ?
    No crec recordar que diguessis res equiparable de Jaume Forcadell. Ell si que pot tindre motius particulars i/o professionals ? No es pot disparar a tot el que es mou, Pauper.

    Jo, deixa'm dir-ho, lamento que Núria no hagi tingut altre remei que deixar l'ajuntament ( altres potser haguessin fet la viu/viu ), per jove, per dona i pel compromís i dedicació que ha tingut en este any. He tingut l'oportunitat de tractar-la i constatar la seva estima per Tortosa i les seves ganes de fer.

    ResponElimina
  3. Bé Ximo. T'he de dir que era senzillament una opinió. Per altra banda, tens raó, en lo cas de Nuria he usat la "bola de cristall", cosa que ja se que no he de fer, però vicia molt. Ho lamento, no tinc perquè dubtar de la paraula de ningú. Ho sento. Retiro absolutament les dues primeres frases. Ho torno a lamentar i fas bé en mostrar-me els teus arguments que, com deus "endevinar" poden contrastar amb els meus però son absolutament respectables sempre.
    Ara bé, a partir de "res a fer", lo altre segueix sent una opinió que no puc evitar tenir des de fa prou anys i no és per "afonar" a ningú, sinó per bons desigs que tinc envers aquesta organització que o és recupera i renova realment, o ens esperen anys i anys de dreta "sine qua non". Voici le PSF! I ningú donava un euro per ell... Crec a més que al PSOE passa el mateix. Ja ho diu la dita, no pas jo, "Renovar-se o morir".
    Forcadell ja feia "cansat" a les eleccions i quan l'ànima d'una persona, reflexada a la cara, es cansa... el canvi esdevé, es precipita com una reacció química.

    ResponElimina
  4. Un altre pensament, evident, Ximo, és que Enrique Roig hagi sigut catapultat en una maniobra interna del PSC. També la substituïda hagués pogut ser una altra, o altre, tu tens més informació transmissible?
    Només un flaire, però....

    ResponElimina
  5. Suposo que vols dir el substitut.
    O sigui, Joan Sabaté ni tan sols recull l'acta de regidor per raons obvies i majoritàriament aplaudides; tot seguit renuncia Ena -que era qui per ordre de llista li tocava entrar- per a mi per coherència amb la decisió del cap de llista. Si penses que va renunciar preveient que en un any renunciaria Chertó i així accediria Roig, ho trobo una mica complicat xeic. Llavors ?. Tornem als raonaments del comentari anterior: què diries si el que entra fos el 14e de la llista, si ara entra el que li toca i fas elucubracions tan lliures com intransferibles ?. Si la conseqüència final la vols presentar com el final d'una " maniobra interna ", ho pots fer, però lògica no en té massa.
    Dit això, també reconec que si no es dediquen dos minuts a veure com ha anat tot, és fàcil caure en conclusions rocambolesques.
    Fins i tot i pots afegir que Núria Chertó ha plegat abans del Renaixement per a que Roig, que com tothom sap li encanta la festa i en va ser impulsor i director, pugui sortir vestit de Procurador.

    ResponElimina
  6. Home, així entre natros, lo de Ena no se exactament quina mena d'obvietat. Tornant a treure la bola de cristall, podria ser perque es veia en el mateix paper: aguantar a CiU des de la oposició.
    Lo de la Nuria i Roig és posterior si, i d'alguna manera natural si pensem que mentrestant a algú s'havia de preparar per a les properes.
    Lògica? Quan ha tingut lògica la política?
    Deixem-ho córrer, ja que veig que a tu també t'agrada esbarrar-te.
    A més, prou feina teniu de dotar al futurible d'un perfil a la xarxa i, oco a la dada, posicionar-lo als cercadors.
    Articles, vídeos, etc, "comme il faut" donats els temps que transitem tristament.
    Feina xeic! I si s'ha de seguir a la cua del PSOE, encara més.
    La bola, en les actuals condicions, no augura res espatarrant per a d'aquí a molts anys. Ho sento, tu me l'has fet treure aquest cop.
    ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta