12 de maig del 2012

Tortosa estrena la renovada plaça de Sant Joan amb un concert de la banda


Tortosa ha estrenat aquest dissabte al vespre la renovada plaça de Sant Joan, un dels espais més emblemàtics del nucli històric i ròtula dels barris de Santa Clara, Rastre i Centre. La Banda Municipal de Música ha fet el seu tradicional Concert de Primavera en aquesta nova plaça, en un acte públic que també ha volgut ser la presentació d'aquest espai rehabilitat. La reurbanització d'aquesta plaça i la del carrer Replà, que li dóna accés des del carrer Montcada, ha estat una de les actuacions més importants en el tram final del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), que l'Ajuntament i la Generalitat han cofinançat a través de la llei de Barris. L'actuació ha consistit en la urbanització i reordenació de la plaça de Sant Joan, amb l'enderrocament de dues edificacions que estaven ubicades a l'espai central. També s'ha reurbanitzat el carrer Replà i el primer tram del carrer Tras Puríssima, al temps que també s'ha millorat l'accessibilitat a l'edifici de l'antic convent de Sant Joan. La superfície total d'intervenció ha estat d'uns 1.200 metres quadrats.

Així, laa plaça tal i com la coneixíem, amb un ferm deficient i irregular, i amb cotxes aparcats, ha donat lloc ara a un espai completament recuperat per als vianants i per a usos públics. De fet, s'han creat diferents ambients aprofitant el desnivell de la plaça: un exemple és la graderia de granet rematada amb un mur de pedra d'Ulldecona que s'ha construït al límit amb els jardins del Convent de Santa Clara. Tota la pavimentació s'ha fet amb granet gris, en línia amb el criteri estètic seguit en tot l'àmbit d'actuació del Pincat.

Per la seua banda, el carrer Replà i el primer tram de Tras Puríssima, en la mesura que compatibilitzen un trànsit amb prioritat de vianants sobre vehicles, combina una pavimentació a un únic nivell amb llambordins a la zona central, però amb faixes laterals de pedra granítica de gran format. Les lluminàries també han estat renovades.El pressupost d'adjudicació d'aquesta obra ha estat de 409.977 euros, i la gestió ha anat a càrrec de la societat urbanística municipal GUMTSA.

D'altra banda, actualment queden uns 2 milions d'euros en actuacions pendents d'executar amb càrrec al Pincat, que s'hauran de fer durant 2012 i 2013, els dos anys de segona prórroga del programa. Les principals obres pendents són el passeig de ronda del Barri Castell, el Centre Sant Francesc (ja iniciat), els carrers Sant Francesc, Montcada, Progrés, Garrofer, i la plaça Santa Clara (pendent de finalitzar). A més, l'alcalde ha anunciat aquesta stmana que abans d'un mes sortirà una nova convocatòria de subvencions per millorar façanes i cobertes d'edificis particulars.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta