3 de maig del 2012

Vallès (PSC): 'El cabal ecològic és la primera entrega d'un transvasament encobert'

El PSC ha continuat aquest dijous la seua ofensiva institucional en contra la proposta de cabal ecològic feta pública per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). “Aquest és un tema de màxima prioritat per al PSC, ens hi oposem totalment i ho combatrem amb la màxima força possible, apassionadament, però amb raons, des de criteris de racionalitat i de respecte medioambiental”, ha emfatitzat des de Tortosa el coordinador del PSC al Congrés dels Diputats i al Senat, Francesc Vallès.

En la mateixa línia, el diputat socialista ha titllat la proposta de cabal ecològic de "primera entrega d'un transvasament encobert, que el PP anirà lliurant per fascicles”. Per tot plegat, el PSC ha anunciat que el proper 22 de maig el portaveu adjunt de l'Entesa, el senador tortosí Joan Sabaté, farà una interpel·lació al ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, perquè es reconsidere la proposta amb criteris de racionalitat i es fixe un cabal mínim suficient. d'acord amb la directiva europea de l'aigua. En la mateixa línia, els socialistes també han demanat la convocatòria urgent de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, per fixar una posició comuna. En aquest sentit, el secretari de Comunicació del PSC de l'Ebre, Joan Alginet, ha reiterat el suport al govern de la Generalitat per defensar l'Ebre i també a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i a tots els moviments socials, “a favor de la reivindicació territorial en defensa del cabal que l'Ebre es mereix".

A més a més, Alginet ha mostrat la seua preocupació per les darreres declaracions del ministre Arias Cañete, que ha defensat un nou Pacte de l'Aigua. “Ja tenim experiència del que vol dir per al ministre la paraula consens”, ha lamentat. Finalment, Vallès ha recordat que "l'obssessió transvasista" del PP no és nova, i que la majoria absoluta del PP -“que molts cops es converteix en absolutista”-, fa témer el pitjor. Per això, el PSC treballarà en tots els fronts perquè es retire la proposta de cabal ecològic, però també per garantir que es compleixin les inversions públiques que estan previstes a les Terres de l'Ebre, i que ara es qüestionen "amb l'excusa de la crisi".

Imatge PSC Terres de l'Ebre 

7 comentaris:

  1. I perquè no van dedicar-hi el seu esforç desprès de tants anys al Govern de la Generalitat i al de l'Estat? Ara us queixeu?

    ResponElimina
  2. Tens rao, tots podem treure el passat fosc dels armaris de tothom - peró, tornant al present, que penses (i el PP de Tortosa) de la nova proposta de cabals?

    ResponElimina
  3. La proposta d’aquest cabal no és del PP, és de la CHE i no oblidem que aquest document ve amb més de dos anys de retràs, gracies als socialistes.

    No t’enganyaré Brian, la proposta no m’agrada però es tracta d’un “document obert” i per tant la PDE, els Ajuntaments del territori i la Generalitat poden dir la seva al respecte com ja ho han fet a l’Aragó.

    Per tant, considero que encara som a temps per a modificar aquest cabal.

    ResponElimina
  4. Gutijaume, et voldria tranquil·litzar, no pateixis. Si la proposta no t'agrada, el teu partit, si vol, pot canviar-la en 24 hores. Ara, no sigui cosa que passi com en los 759 milions de deute a la Generalitat. Primer sí, sí, sí i ara, que depen del PP, no, no, no; no hi han diners ( dos mesos abans sí ).
    Tornant al tema, és molt senzill, si la proposta no és del PP, que el PP faci la seua, que segur que tirarà endavant. Hipocresia, potser ?

    ResponElimina
  5. Ximo, si un partit interfereix en els assumptes d’un organisme independent està polititzant el tema i ficant-se en camisa d’onze vares. Si no ho fa és un hipòcrita

    ResponElimina
  6. OK, Gutijaume, tens algo de rao, i no, no m'oblido de com hem arribat fins ara.
    Si, la PDE pot dir la seva ara, pero de fet ja ho ha dit - i fa anys! - igual que, en teoria, també ho ha dit Catalunya, aprovant els cabals tecnics de la CSTE.
    Tornant al 2012, però, aixo vol dir que el PP català, o almenys ebrenc, lluitarà per canviar aquests cabals de la CHE? Teniu influencia a Madrid per aconseguir un riu amb cabals minimament acceptables des d'un punt de vista tecnic?

    ResponElimina
  7. Home, com deu ser pos que, Xavier de Pedro, president de la CHE, és del PAR ( partido aragonés regionalista ) que governa amb el PP a l'Aragó i no ho és algú de CIU o de IU o del PSOE, per exemple ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta