3 de maig del 2012

La Sénia posa en marxa el pla de reactivació i dinamització econòmica



L’alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, ha detallat aquest dijous les línies generals del nou pla de reactivació i diversificació econòmica de la població, basat en la reorientació del sector del moble, l’aprofitament dels actius turístics, i la posada en funcionament de la planta de biomassa que es projecta al municipi. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Ballester ha explicat que el pla de reactivació econòmica va ser l’eix principal de la trobada de treball de l’Ajuntament i dels empresaris de la Sénia amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que divendres va visitar la població del Montsià. En aquest sentit, la principal conclusió de la reunió és que les empreses del sector del moble de la Sénia tindran el suport de la Generalitat per explorar nous mercats, internacionalitzar-se, i aplicar fórmules d’exportació conjunta.

D’altra banda, l’objectiu de l’Ajuntament de la Sénia és aprofitar turísticament el fet que la població és una de les portes d’entrada al Parc Natural dels Ports, però també al parc de la Tinença. De fet, la Sénia va aconseguir la declaració de municipi turístic, per afavorir també el comerç i la indústria del moble. Una altra via d’explotació turística és a través del centre d’interpretació de l’antic camp d’aviació de la Sénia. En aquest sentit, l’Ajuntament vol atraure el turisme rus, ja que a l’antic aeròdrom de la Sénia hi ha enterrat un heroi de guerra rus que va participar en la Guerra Civil espanyola.

Finalment, la tercera pota del pla de reactivació de la Sénia és la planta de biomassa, amb una inversió global de 58 milions d’euros. Segons l’alcaldessa, el projecte ja ha trobat el finançament necessari al Brasil, però el govern d’aquest país ha posat com a condició que les màquines es construeixin allà. Ara les primeres màquines de la planta de biomassa de la Sénia ja han arribat al port de Tarragona, i la previsió és que puga començar a funcionar en un any, amb la creació d’unes quaranta llocs de treball i la necessitat d’implantar-hi indústries auxiliars.

A banda, l’Ajuntament de la Sénia farà enguany polítiques de promoció econòmica, per afavorir l’emprenedoria. De fet, es vol fomentar la creació d’ocupació i l’autoocupació. Així, al centre de negocis de la Sénia hi ha una sèrie de despatxos que s’estan oferint a cost zero, perquè els emprenedors puguen iniciar els seus projectes, relacionats o no amb la internacionalització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta