15 de juny del 2012

Batea reclama a l’Estat un premi perquè l’Ajuntament no està endeutat



El ple de l’Ajuntament de Batea ha aprovat una moció per rebutjar el rescat de Bankia amb fons públics, i en què irònicament també reclamen al govern de l’Estat que els done un premi per tenir els comptes municipals sanejats i no haver contribuït a l’increment del dèficit públic. La moció es va aprovar el passat 30 de maig amb els vots favorables dels set regidors de la UPTA-PM, dels tres regidors de 100 per cent Batea i l’abstenció d’un regidor de Convergència i Unió. En aquest sentit, l’alcalde de Batea, el socialista Joaquim Paladella, ha explicat aquest divendres que aquesta moció tan curiosa, en realitat, pretenia expressar el desacord del municipi amb el rescat de la banca espanyola amb diners públics i les indemnitzacions milionàries que han cobrat els exdirectius dels bancs. Per tant, segons Paladella, si s’està premiant les persones que han provocat la fallida del sistema bancari i financer, els ajuntaments que fan bé els deures també haurien de rebre un reconeixement.

De fet, Batea és un dels pocs ajuntaments de les Terres de l’Ebre que pot presumir de tenir les finances municipals completament sanejades. Per exemple, l’any 2011 van tenir un pressupost de 2,7 milions d’euros, i han acabat liquidant unes despeses de 2,2 milions. Durant la mateixa entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Paladella ha recordat que fa 21 anys, quan va accedir a l’alcaldia, Batea era un dels ajuntaments més endeutats de Catalunya, però que han aconseguit capgirar la situació. De fet, l’endeutament viu de l’Ajuntament ha passat de més de 255.000 euros l’any 2005 als zero euros dels anys 2011 i 2012. A més, Batea té un romanent de tresoreria positiu de més de 973.000 euros, tot i que les administracions superiors els deuen més d’un milió. Segons Paladella, això és el fruit d’una gestió municipal a llarg termini.

En la mateixa línia, l’alcalde ha explicat que la Generalitat i la Diputació els deuen més de 719.000 euros per subvencions i ajuts per conceptes com un pla d’ocupació, el centre de dia, la planta de biomassa o algunes obres en carrers, entre d’altres. Però Paladella ha recordat que, al marge de fer pressupostos clars i creïbles, a l’Ajuntament de Batea ni l’alcalde ni els regidors cobren res a canvi de la seua dedicació al poble. A més, no s’han fet inversions sense tenir clar el finançament, sobretot prioritzant aquelles actuacions que es poguessen fer amb recursos propis.

Finalment, l’alcalde de Batea ha explicat altres mesures de racionalitat que han introduït en la gestió municipal, com renunciar a crear una brigada municipal d’obres i contractar els diversos serveis a empreses externes. Segons Paladella, això els permet treballar sobre pressupostos tancats i sense desviació en la despesa. De fet, ara l’Ajuntament de Batea acaba de traure a concurs el manteniment de l’enllumenat públic de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta