18 de juny del 2012

ERC de Tortosa exigeix la posada en llibertat del jove Andreu Curto

La secció local d'Esquerra de Tortosa ha emès aquest dilluns un comunicat en què considera "injustificable" l'empresonament del jove tortosí Andreu Curto, detingut des del dimecres 30 de maig i en presó preventiva per la seua presumpta implicació en els aldarulls de la jornada de vaga general del 29 de març a Barcelona. "Independentment de com acabi el procés judicial iniciat, el jove Andreu Curto segueixi en presó preventiva al centre Penitenciari Brians I més de 15 dies després de la seva detenció, tenint en compte la manca de proporcionalitat entre aquesta situació i els fets dels quals se l'acusa", ha afirmat ERC de Tortosa. "Denunciem la incongruència que representa que, mentre un altre jove detingut (...) va ser alliberat sense fiança el passat dilluns per part de la titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona, el jove tortosí segueixi a Brians I pendent del jutjat número 5, que és el que instrueix el seu cas i que té encara pendent dictar resolució al recurs contra el seu empresonament", han afegit.

En aquest sentit, ERC de Tortosa ha exigit a l'administració de Justícia que les mesures provisionals de privació de llibertat siguin aplicades "amb proporcionalitat", i que situacions com aquesta "es resolguin amb la celeritat que s'espera d'un Estat Democràtic de Dret del segle XXI". Finalment, els republicans tortosins han demanat a les institucions i a la resta de forces polítiques que actuïn "amb responsabilitat en un moment de greu amenaça contra els drets socials que tants anys ha costat aconseguir", i que no es criminalitzi els joves que manifesten "pacíficament la seva oposició al desmantellament de l'Estat del Benestar". Finalment, ERC de Tortosa afirma que "no és justificable que, mentre els responsables de la crisi econòmica que ens ha portat fins aquí segueixen sense passar comptes amb la societat, aquells qui defensen el nostre futur col·lectiu siguin perseguits injustament".

3 comentaris:

  1. Al final!!ha costat però ho han fet...més val tard que mai. Ara han demostrat ser conseqüents en lo que prediquen...

    ResponElimina
  2. Estaria que bé que ICV fes lo mateix...ai, Forcadell quanta falta fas...

    ResponElimina
  3. primer les coses hom s'ha d'informar, contrastar, reunir a tots i totes i consensuar i és llavors quan la feina està ben feta!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta