21 de juny del 2012

Ha de reclamar l’Ajuntament de Tortosa la posada en llibertat d’Andreu Curto? #PrimeraColumna

En el programa d'aquest dijous de Primera Columna, volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si ha de reclamar l’Ajuntament de Tortosa la posada en llibertat del jove Andreu Curto, detingut a Barcelona el passat 30 de maig i en presó preventiva des de la mateixa nit. I és que la campanya per reclamar la posada en llibertat del jove tortosí Andreu Curto arribarà al ple de l’Ajuntament. El grup de suport que reclama l'alliberament immediat del vaguista empresonat de manera preventiva des de fa més de 20 dies, arran de la seua suposada implicació en els aldarulls del 29-M a Barcelona, va anunciar ahir que ja té les signatures necessàries per presentar una moció popular a l’Ajuntament de Tortosa. De fet, va recordar  que ja hi ha altres ajuntaments del país, com ara Molins de Rei o Sallent, que ja han reclamat la llibertat d’Andreu Curto, i que no s’entendria una cosa diferent per part de l’Ajuntament de la seua ciutat, on hi ha la seua família i també el seu entorn social. En aquest sentit, la secció local d'Esquerra de Tortosa va emetre dilluns un comunicat en què considerava injustificable i desproporcionat l'empresonament del jove Andreu Curto, i en què els republicans demanaven a la resta de forces polítiques que actuessen amb responsabilitat en un moment de greu amenaça contra els drets socials que tants anys ha costat a assolir. De la mateixa manera, també el regidor d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, s’ha manifestat aquesta setmana en favor de la posada en llibertat d’Andreu Curto. I fins i tot l’alcalde de la ciutat veïna de Roquetes, el republicà Paco Gas, ha reclamat la posada en llibertat del vaguista tortosí. Però alguns poden pensar que el cas d’Andreu Curto es troba immers en un procés judicial en el qual no haurien d’haver-hi influències de tipus polític o institucional. Per això, aquesta és la nostra pregunta del dia. Ha de reclamar l’Ajuntament de Tortosa la posada en llibertat d’Andreu Curto?

4 comentaris:

  1. Ara mateix veig per la tele com comenten que un "personatge" de Gran Hermano, que va ser detingut acusat de robatori amb violència i detenció il·legal, ha estat posat en llibertat, amb càrrecs, als dos dies de ser detingut.
    Llavors, vistes les decisions que prenen altres jutges en casos, aparentment més greus, no s'entén res de res. Tampoc entens, val a dir-ho, que mentre Andreu continua a la presó, un altre detingut en les mateixes circumstancies que ell ( Ruben ) ja fa dies que el van deixar en llibertat. Jo també tinc dret a preguntar-me que si la persistència en mantenir la presó preventiva, fos per una motiu, diguem-ne polític, d'exemplaritat, escarment etc. per què aquesta raó l'apliquen amb un i no amb l'altre ?
    En qualsevol cas, pel que des de fora es pot saber, l'empresonament preventiu tan llarg, sembla exagerat.

    ResponElimina
  2. Malauradament molts polítics poderosos demanen prudència a l'hora de jutjar els i les culpables dels escandalosos temes financers que ja formen part de la nostra vida quotidiana. En aquest cas, l'escandalós és el silenci del govern municipal tortosí. No fa gaire un company em va comentar: Si fos algú adinerat del sistema, segur que ja haurien parlat i al seu favor.
    Demagògia en fer aquesta afirmació? La realitat és que aquest govern municipal multa la dissidència de manera alarmant. Un noi tortosí està a la presó de Brians amb complicitat total de Felip Puig, Honorable, i amb el silenci total dels responsables municipals màxims. Això sí, són el govern dels millors, el govern de tots i de totes...

    ResponElimina
  3. El govern dels millors farsantes i tots els llepantes.

    ResponElimina
  4. Jo crec que potser a l'Ajuntament no els va fer massa gràcia la carta de "Ferran Bel, independentista radical", i si hi ha hagut alguna intervenció és per evitar que surte pendent de judici.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta