15 de juny del 2012

Homs, a Deltebre: 'Allò que ens convé com a país és la clau de la caixa'

“Allò que ens convé com a país, d’una vegada per totes, és allò que no hem disposat en tots aquests anys de democràcia, la clau de la caixa. Ens hem de concentrar en això com a país col·lectivament”. Així ho ha manifestat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, qui ha estat l'encarregat de cloure aquest divendres a Deltebre la I Jornada Economia i Empresa del Baix Ebre, adreçada a empresaris i emprenedors i a la qual han assistit més de 300 persones. En aquest sentit, Homs ha reiterat la necessitat de “fer pinya” i “sincronitzar la gran majoria social” que existeix al voltant del pacte fiscal a l’àmbit polític.

“Hi ha una gran majoria política però encara hauria de ser més gran d’acord amb aquesta majoria social”, ha manifestat el portaveu del Govern, qui ha celebrat que finalment el PSC i el PP “s’obrin a parlar” del pacte fiscal, quan “mesos enrere deien que ni parlar-ne”. “Ara estan en la fase de fer iniciatives, plantejar iniciatives, propostes, celebrem que socialistes i populars s’avinguin a parlar d’aquest qüestió”, ha manifestat Homs.

D'altra banda, el portaveu ha lamentat la “inquietud” que genera la “falta d’encert” de l’Estat a l’hora d’explicar a l’opinió pública el rescat del sistema financer espanyol. “Fa la sensació que no tenen prou encert a l’hora d’explicar-les o que no les acaben de fonamentar prou bé”, ha manifestat. “Quan la situació és complicada el primer que has de fer és reconèixer-ho i, en segon lloc, si tens possibilitats de sortir-te’n, saber-ho explicar. Això és el que fa el Govern de la Generalitat i diversos àmbits del país”, ha dit Homs. “Des del Govern creiem que hi ha fonaments per tenir esperances, ara els hem de saber fonamentar”, ha reblat.

Finalment, sobre la I Jornada d'Economia i Empresa del Baix Ebr, el portaveu del Govern ha afirmat que demostra que hi ha un compromís inequívoc de molta gent del país de plantar cara a la situació”. En les jornades han participat com a ponents el catedràtic d’Economia de la UB, Germà Bel; el doctor en Economia de la UB, Ramon Tremosa; el doctor en Filosofia i professor d’Economia de la Columbia University i de la UPF, Xavier Sala i Martín, i el director del Màster en Direcció i Gestió d’empreses de la URV, Joan Ramon Alabart.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta