18 de juny del 2012

Mayor Zaragoza: 'Cal evitar que el poder econòmic ens arrabassi els drets socials'


L'exdirector general de la Unesco i prtesident de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, va visitar divendres Tortosa per lliurar el guardó que porta el seu nom i que ha assolit ja la cinquena edició, organitzat per l'Associació d'Amics i Amigues de la Unesco. L’acte va tenir lloc a la nova Aula Magna del Campus Terres de l’Ebre, que la URV ha batejat amb el nom del mateix Mayor Zaragoza. L'exdirector general de la Unesco va pronunciar-hi la conferència “De súbdits a ciutadans”, on va posar de manifest la importància què té, "en aquests moments d’agressió econòmica i financera i de crisi social, la necessitat de ser considerats ciutadans per la classe política per poder participar en la pressa de decisions i evitar què el poder econòmic arrabassi els nostres drets socials què hem assolit després de tant anys de treball i de lluita".

Per la seua banda, Miguel Ángel Essomba, director del centre Unesco Catalunya i president del jurat, va ser l’encarregat de valorar els treballs presentats després del seu lliurament, tot remarcant la gran qualitat de tots i la importància de l’educació inclusiva i el treball intercultural i d’integració. Un total de 36 entres educatius, entitats i institucions havien presentat els seus treballs i experiències d’arreu Catalunya -només 16 eren de les Terres de l’Ebre- dels quals van ser premiats, en la categoria Entitats, el projecte “Veus per a la integració”, de l’Associació Músics per la Pau i la Integració de Barcelona, pel seu valor en la socialització de la cultura. El segon premi va ser per a la “Socioteca. Un projecte educatiu i de barri”, de l’AMPA Escola Annexa Joan Puigbert de Girona, pel treball obert a la comunitat. El tercer premi va ser per a “Retalls d’Història. Àlbums de cromos de la història del Raval”, de la Fundació Tot Raval de Barcelona, per la recuperació històrica del barri. En la categoria de centres educatius, el primer premi va ser per a “Tallers d’expressió intergeneracionals”, de l’Escola d’Educació Especial Xaloc de Sabadell, per la dignificació de les persones grans. El segon premi el va rebre el “Projecte d’aprenentatge solidari”, de l’escola Solc Nou de Barcelona, per la formació humanística. El tercer premi se'l van endur l'“Aula Oberta” de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, per la creativitat a les aules de diversitat com a experiència enriquidora. Finalment, la categoria especial Terres de l’Ebre va ser “Esplaia’t”, de l’Associació Atzavara-Arrels, en reconeixement pel treball realitzat per la seua trajectòria al territori amb un projecte consolidat.

D'altra banda, Mayor Zaragoza va visitar la Biblioteca Marcel·lí Domingo per a recollir uns documents que li havien de ser retornats, i que formen part del fons que l'exdirector general de la Unesco va cedir per a la seua digitalització. El lliurament dels documents va anar a càrrec de la directora de la biblioteca, Irene Prades, en presència del regidor de Cultura deTortosa, Joaquim del Pino.


Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta