18 de juny del 2012

Un concert de gospel a la catedral de Tortosa, plat fort de la XIX Mostra de Jazz

La música de jazz i la cuina cajún tornen a Tortosa durant la primera setmana del mes de juliol, amb motiu de La XIX Mostra de Jazz. En concret, serà del 2 al 7 de juliol. Enguany hi haurà tres concerts de pagament i diverses activitats paral·leles, tant al carrer com en diversos locals de la ciutat, així com la presentació dels nous solistes i grups en el marc de l'Espai de Jazz dels Països Catalans. De la mateixa manera, hi haurà una renovada proposta gastronòmica de la mà de l'associació Plat i Got, amb la Mostra de Cuina Cajún, i una exposició jazzística a la Sala Antoni Garcia de l'antic Escorxador.

El director de la Mostra de Jazz, Xavi Bertomeu; els regidors de Cultura, Joaquim del Pino, i de Turisme, Alfredo Ferré; i la presidenta de Plat i Got, Margaret Nofre, han presentat aquest dilluns els detalls del festival. El programa està encapçalat per Esclat Gospel Singers, un gran concert coral de gospel, sota la direcció de Ramon Escalé, que actuaran el dimecres 4 de juliol a la Catedral. L'endemà, dijous 5 de juliol, al claustre del Casal Tortosí, hi cantarà Susana Sheiman & Ignasi Terraza trio, "un trio de luxe amb una veu extraordinària" que oferiran el concert més clàssic de la Mostra. I divendres, 6 de juliol, serà el torn de Mezzoforte, al Teatre Auditori Felip Pedrell. Mezzoforte és un grup islandès dels anys setanta, amb discos de jazz funk que han estat grans èxits. Hi haurà abonaments a 30 euros per als tres espectacles, amb obsequi inclòs.

D'altra banda, a inauguració de la XIX Mostra de Jazz trasllada enguany la seua ubicació a la plaça Ben Saruq, al Call de Remolins, en una clara aposta per vincular aquest festival amb l'oferta turística de la ciutat. Plat i Got ha organitzat una baldanada cajún per encetar la festa, que estarà amenitzada per CODA, un quintet vocal femení a capella. A més, diversos locals de Tortosa tornaran a maridar cuina cajun i música de jazz durant la setmana de la mostra. A banda, una de les propostes més suggerents és la de l'Observatori de l'Ebre: Jazztronomia, un concert de jazz amb sopar i observació gastronòmica.

Per altra part, la Sala Antoni Garcia de l'antic Escorxador presentarà, a partir del 28 de juny, l'exposició "Los colores del jazz", del madrileny José Palacios. És una mostra amb peces vinculades al món del jazz, que reflecteixen músics, ballarins i cantants, amb formes geomètriques i colors vius.

Per tot plegat, el director de la Mostra, Xavi Bertomeu, ha destacat la qualitat del cartell; una qualitat que s'ha pogut assolir malgrat les restriccions pressupostàries, així com la implicació d'entitats i particulars. El regidor de Cultura també ha volgut fer notar el bon nivell de la Mostra de Jazz i la implicació ciutadana. Per la seua banda, el regidor de Turisme ha reiterat el valor d'aquesta mostra musical com a oferta turística per atreure visitants. Finalment, la presidenta de l'associació Plat i Got, Margaret Nofre, ha presentat el pack turístic de la Mostra de Jazz, que inclou una nit d'hotel, un àpat, una visita guiada i un 10% de descompte en concerts de pagament.


+Informació: www.jazztortosa.com 
 
Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta