16 de juliol del 2012

AFATE rep 24.000 euros de l'obra social de "la Caixa"

TORTOSA (Baix Ebre).- L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat 24.000 euros als tallers d’estimulació cognitiva que realitza l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE). En aquest sentit, l'ajut forma part de la primera convocatòria 2012 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, en l’apartat de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència. El programa té l’objectiu de donar oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social, i hi poden accedir totes les organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d’aquests col·lectius en risc d’exclusió. La presidenta d'AFATE, Anna Algueró, ha rebut l'ajut de mans del director de negoci de "la Caixa" a les Terres de l'Ebre, Daniel Miguel.

AFATE ofereix els seus tallers a gent gran amb deteriorament cognitiu lleu i altres diagnòstics. En concret, l'ajut de "la Caixa" és per al projecte TEC per recordar. Consta de tallers terapèutics d’estimulació cognitiva, tallers preventius, grups de malalts en diferents fases de la malaltia, i tallers terapèutics d’estimulació cognitiva per a malalts amb altres demències. El projecte està pensat des del ressorgiment de la persona amb demència com a individu que té sentit d’ell mateix i una tendència a voler millorar la seua qualitat de vida i la dels que estan al seu voltant. De fet, abans es pensava que l’individu tenia una capacitat limitada i que es podia fer molt poc amb ell. Però cada cop més, i amb l’experiència, a AFATE s'han adonat que els malalts, especialment els que es troben en etapes lleus, poden expressar els seus pensaments i sentiments.

Mitjançant aquesta convocatòria, l’Obra Social ”la Caixa” vol contribuir a impulsar projectes que fomentin l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o que, per raons d’envelliment o malaltia, pateixen el deteriorament de les capacitats i de la salut, ja sigui física o mental.

Imatge "la Caixa"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta