5 de juliol del 2012

Diputats del PSC, ERC i ICV visitaran les obres de neteja del pantà de Flix

Una delegació de parlamentaris del PSC, Esquerra i Iniciativa han anunciat aquest dijous la celebració d’una jornada de visita a les obres de descontaminació del pantà de Flix. La visita es farà dilluns, 9 de juliol, i han previst l’assistència dels socialistes Xavier Sabaté i Núria Ventura, del republicà Sergi de los Rios i de l’ecosocialista Hortènsia Grau. El motiu de la visita és conèixer de primera mà l’avançat estat de les obres preliminar a l’extracció dels sediments contaminats, i donar suport a la continuïtat dels treballs, que tenen un cost previst d'uns 200 milions d'euros. De fet, l’inici de l’extracció estava prevista per a finals del 2012. Es calcula que al fons del pantà de Flix hi ha retinguts unes 760.000 tones de sediments contaminats amb mercuri i altres metalls pesants.

La jornada s’iniciarà a les 10 del matí al centre d’empreses de Flix, on es coneixeran els detalls del projecte de mà de la directora d’obra. Tot seguit, els diputats es traslladaran a l’abocador especial del Racó de la Pubilla, que és on es dipositaran els fangs una vegada descontaminats i inertitzats. Finalment, també visitaran el mateix embassament de Flix. Aquesta visita de diputats del PSC, d'ERC i d'Iniciativa s'ha conegut després que el govern català afirmés aquest dijous que vigilarà de prop els compromisos del govern de l'Estat amb la descontaminació del pantà de Flix. Així ho va assegurar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una interpel·lació feta al Parlament per la diputada ebrenca del PSC, Núria Ventura.

Imatge FCC a YouTube

1 comentari:

  1. Més diners gastats per a fer propaganda de lo "bons" que son.
    "¡Que buenas son las hermanas ursulinas que nos llevan de excursión!"
    No haurien de visitar les "obres" no fetes per l'ACA, i que moltes d'elles no se sap la "provisionalitat" que tindran?
    O començaran sense tindre els proveïments alternatius d'aigua. Que seria el "pendent" a fer.
    Bé, espero que la demostració de eliminació de "metalls pesants" i radioactius els satisfaci.
    Segur que saben de que va el tema??????
    Lo "Racó de la Pubilla" no està fins allí dalt de residus? Comprovaran la permeabilitat del barranc?
    Com no porten una munió de geòlegs, enginyers i tal dels respectius partits, o independents, res a pelar!
    Turisme flixanco.
    Disculpeu-me per ser tan escèptic. És lo de sempre, de fer puntades a mestre sastre per la gràcia del vots.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta