3 de juliol del 2012

El govern de Tortosa assegura que ha complert un 70% del primer any del PAM

El govern de Tortosa ha fet balanç aquest dimarts del primer any d'execució del Pla d'Actuació Municipal (PAM) d'aquest mandat. De les 311 actuacions previstes, un 36% ja s'han fet, un 23,15% s'acabaran enguany, i un 20% s'estan executant. Per tant, queden 63 accions que no s'han iniciat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha mostrat molt satisfet per assolir un 79% de compliment d'aquesta planificació en l'actual context econòmic. Bel ha destacat accions per fomentar el turisme, la promoció econòmica i l'urbanisme, en aquest primer any de mandat. L'alcalde també ha reconegut que s'han ajornat o retardat algunes obres com el nou complex d'aigües, però manté que estarà acabat a final de mandat.

Entre les actuacions que ha destacat hi ha la posada en marxa del pla de foment turístic, la millora del call, la restauració de les estàtues dels Jardins del Príncep, o la inauguració a la tardor del Museu Tortosa, a l'antic escorxador. També en l'àrea de promoció econòmica, Bel ha subratllat l'inici d'activitat del viver d'empreses, amb vuit noves empreses; i la implantació de tres superfícies comercials als Portals: Mercadona, Decathlon, i Aldi, i ja ha anunciat que hi ha confirmada la instal·lació d'una altra gran superfície a la mateixa zona. Entre les actuacions urbanístiques, l'alcalde ha destacat la renovació de la plaça Sant Joan i el carrer Replà, en el marc de la Llei de Barris; la creació de diversos aparcaments gratuïts en superfície al barri de Ferreries; la millora en la xarxa de subministrament d'aigua potable; o el pàrquing i la nova plaça del Carrilet, al barri del Temple. Bel també ha volgut destacar la creació d'un espai comunitari al Grup del Temple, on a partir del setembre es podran ubicar entitats de la ciutat que presten serveis a determinats col·lectius; el nou model de Festes de la Cinta; o la jornada de portes obertes a locals del nucli antic per incentivar la implantació de negocis. L'alcalde també ha explicat que en el darrer any també s'han dut a terme actuacions amb altres administracions, com és l'obertura de l'arxiu capitular de la Catedral; l'ampliació del conservatori de música de la Diputació de Tarragona; o la millora de la carretera dels Reguers; així com l'inici de les obres de la nova escola de Sant Llàtzer.

"Estem molt satisfets del grau de compliment d'enguany i treballarem per millorar-lo tot i que el context és molt complicat", ha manifestat Bel, que ha respost algunes crítiques sobre la "inactivitat" que hi ha a la ciutat. "Que algú digui si aquest llistat d'actuacions s'ha fet o no", ha manifestat. Aquestes 248 obres acabades o iniciades representen un 26% de tot el PAM del mandat i, per tant, una quarta part de les actuacions que el govern municipal va planificar pels quatre anys. Amb tot, el PAM ha sofert algunes modificacions. Segons ha detallat per aquest primer any hi havia previstes fer 299 accions, a les quals s'hi ha afegit 12 més, i se n'ha descartat una, com és la participació en els Jocs Europeus, d'acord amb altres municipis d'Europa pel context econòmic actual.

Però malgrat el balanç satisfactori del PAM, l'alcalde ha reconegut que s'han hagut de paralitzar o ajornar obres per la crisi econòmica, com és el cas de l'esplai Sant Francesc al barri de Santa Clara, fins que no es tingui la seguretat que arriba la subvenció de la Llei de barris de la Generalitat. Així mateix, Bel també ha assegurat que, tot i el retard en l'inici de la urbanització de la plaça Joaquim Bau i el nou complex d'aigües a l'estadi municipal, es continua treballant perquè les obres es puguin iniciar al més aviat possible. "Mantinc que estaran acabades abans de final de mandat", ha assegurat. Més enllà del PAM, Bel també ha valorat el primer any amb un govern de majoria absoluta a la ciutat, en aquest cas, de CiU. "Tal com ha quedat fragmentat el consistori és un encert i imprescindible, perquè en una situació de dificultat com l'actual no es poden tenir governs dèbils que depenguin dels capricis d'alguns", ha etzibat Bel. L'alcalde també ha donat un missatge cap a les crítiques de l'oposició i els ha recomanat que s'encarreguin d'explicar què volen fer, com ho farien, amb qui ho volen fer. "Quan no tenen arguments només els queda desgastar el govern", ha afegit.

Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Jajajaja. Aixo de que se faran les piscines es molt bo. Aixo si, uns mesos antes de les eleccions segur que tornen a tallar los abres i al pont del tren faran espectacles en camareros fent ponting.

    ResponElimina
  2. Una cosa és que per deformació professional l'alcalde quantifiqui l'excussió del PAM amb percentatge, però home, el clot que des de feia un any havia a la pujada del pont de l'estat, que ara s'ha tapat, és una actuació; treure un arbre que fa nosa, és una actuació; col·locar una farola també etc. així, efectivament, el percentatge ens pot sortit d'esta manera tan positiva i molt més alt. Passa però, que el complex d'aigües ( que en percentatge representa un 0,33 % de les actuacions ) en pressupost, dedicació, repercussió etc. representa el total de tota la resta multiplicat per 100. I este 0,33 % encara no s'aa fet. Ni es farà.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta