4 de juliol del 2012

La Generalitat confia en la paraula de l'Estat sobre la descontanimació de Flix, però estarà 'ben pendent'

El govern de la Generalitat estarà "ben pendent" que l'Estat complisca amb les obres previstes en el projecte de descontaminació de l'embassament de Flix. Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una interpel·lació feta al Parlament per la diputada ebrenca del PSC, Núria Ventura. De fet, Recoder ha assegurat que l'empresa estatal Acuamed li ha transmès que compliran amb les previsions de calendari que tenien previstes. Amb tot, el conseller ha reconegut que algunes obres dels pous i dipòsits que depenen de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) del pla de restitució, que ha d'assegurar l'abastament d'aigua a la població en cas d'emergència, s'han retardat però que s'ha "recuperat el ritme".

D'altra banda, Recoder ha assegurat que els contactes amb Acuamed "són sovintejats", i que sobre el projecte de descontaminació de l'embassament de Flix n'ha parlat personalment amb el ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete. "No sé exactament què hauria passat si s'hagués de decidir ara com fer la neteja. Potser s'haurien adoptat altres fórmules, com el confinament dels residus al pantà. Però la realitat és que tenim una bomba de rellotgeria al riu i l'hem de desactivar", ha manifestat Recoder, que ha recordat que la decisió ja està presa i que té consignació pressupostària per fer-se. "No sé si algú ha tingut dubtes, però nosaltres no", ha etzibat el conseller.

Per la seua banda, la diputada del PSC, Núria Ventura, ha reclamat al govern de CiU que vigile que es complisquen els compromisos i que permeten "esvair els dubtes" sobre la paralització de les obres de descontaminació, amb l'excusa de la crisi. "Demanem que no s'aturin les obres i que no es retardi. Que el Govern acceleri les obres de restitució que li són competència, i que hi hagi diligència per un riu que ja ha patit prou", ha manifestat la diputada socialista. Ventura ha recordat l'oportunitat que pot suposar per a Flix el projecte "pioner" de l'extracció i tractament dels llots tòxics, i el prejudici que suposaria l'aturada de les obres pels treballadors i per les activitats econòmiques associades.

Via ACN
Imatge Parlament de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta