29 d’agost del 2012

Amposta esdevé la capital ebrenca del cinema gore i fantàstic



AMPOSTA (Montsià).- La productora de cinema gore Kutrefacto, amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, ha organitzat el tercer Fantastic Gore Festival, que s’iniciarà el dijous dia 30 d’agost i durarà fins el proper diumenge, 2 de setembre. Els dies 30 i 31 d’agost, les projeccions tindran lloc al Casal d’Amposta, i els dies 1 i 2 de setembre, a l’Auditori de La Unió Filharmònica. El preu de l’entrada és de 4 euros, però es pot adquirir un abonament de 7 euros per a tots els dies del festival.

En aquesta tercera edició del festival s’han presentat més de 300 pel·lícules, de les quals han estat seleccionats un total de 180 curtmetratges i llargmetratges. Els curts seleccionats provenen d’arreu de la geografia espanyola, i també hi destaca la participació internacional amb films francesos, russos o belgues, entre d'altres.

La inauguració del festival tindrà lloc dijous a les vuit del vespre amb la presentació del darrer treball de Kutrefacto, el curtmetratge “Divinas” de Jacint Espuny. La presentació anirà seguida de diversos blocs de curts fins la matinada. El divendres dia 31 d’agost es projectarà una sessió especial “Made in Terres de l’Ebre”, on es podran veure pel·lícules de productors del territori, entre les que hi ha “Entre Bessons”, de Lluis Ortega, “L’Herència de l’Avi Gisbert” de Jordi Galo o “In Albis”, d’Asbel Esteve, aquest últim fou també projectat al Festival de Cinema de Cannes.

El dissabte 1 de setembre hi haurà activitats durant tot el dia al carrer, amb parades dedicades al terror, el marxandatge i el col·leccionisme. A més, a la tarda els maquilladors de Kutrefacto convertiran en un zombie a tot aquell que s’hi apropi. Poc després es rodarà una escena de la propera pel·lícula de Kutrefacto, titulada “Infección Zombie”. També dissabte a la tarda es presentarà la pel·lícula documental “El misterio Fassman”, el darrer treball del periodista i psicòleg Sebastià d’Arbó, que actualment és presentador del programa Misteris de RAC 1 i que assistirà a la projecció i al col·loqui posterior. El festival es clourà el diumenge 2 de setembre amb la gala de cloenda, en la que es projectaran els nou curts guanyadors en les diverses categories, que inclouen tant els del jurat com els del públic, i un premi especial que atorga la mateixa organització.

1 comentari:

  1. L'inaugura Manel Ferré?
    I de que es disfressa?
    O no li cal?
    Kutrefacto presents.....
    Eics, la meva mare també es va menjar el meu gos! Versus Braindead!
    Ànims!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta