31 d’agost del 2012

Inès Vidal torna a guanyar el Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre, ara amb 'El metge i un gos d'atura'

VINEBRE (Ribera d'Ebre).- Inès Vidal ha guanyat el 30è Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre, amb el treball 'El metge i un gos d'atura', que editarà l'editorial Cossetània. L'autora barcelonina -de professió arquitecte- ja va guanyar el premi en una edició anterior amb 'Història del llop', i ara ha sorprès el jurat amb una novel·la situada al Pirineu lleidatà, que tracta sobre l'abús sexual infantil i els efectes de l'abús de poder sobre els més indefensos, que portaran a un final inesperat. Durant l'acte de lliurament del Premi, que va tenir lloc aquest dimecres a la nit a Vinebre, també es va presentar l'obra guanyadora en l'anterior edició: 'La vall de la matança', de Josep Masanés.

Inès Vidal va néixer a Barcelona el 1972 i va residir entre Tarragona i el Pirineu lleidatà fins als 17 anys. Duu a terme la seva tasca professional com a arquitecte entre el principat i Eivissa. A més del Premi de Narrativa Ribera d'Ebre, que s'ha endut en dues edicions, també va guanyar el Premi de Narrativa Ciutat d'Eivissa per l'obra 'Dels llaços'. 'El metge i un gos d'atura' sorprèn per la senzillesa de les formes que, juntament amb el ritme narratiu, atorguen intensitat a la trama. D'aquesta manera, el to de la narració s'adiu amb l'ambient rural que el lector anirà descobrint, més que per les descripcions de context, per uns personatges fortament marcats pel seu entorn.

D'altra banda, en la presentació de l'obra premiada en l'anterior edició, 'La vall de la matança', Josep Masanés va parlar sobre els objectius del seu treball: "dignificar la memòria dels nostres avantpassats i fer com ells, sortir endavant a la recerca d'una societat més digna". Sobre la novel·la, l'autor també va destacar que "tracta del darrer any de la guerra civil a Catalunya, surten les pors, les esperances i els anhels dels personatges en el seu context." Per a ell, aquesta és una obra sobre actituds morals i el seu mateix títol ve motivat per la "vall de matança" que va ser la guerra.

Imatge Cossetània

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta