3 de febrer del 2014

Alginet deixa el PSC i acusa Navarro de fer ‘mobbing’ a la diputada Ventura



DELTEBRE (Baix Ebre).- El tercer tinent d'alcalde de Deltebre, Joan Alginet, ha abandonat definitivament la seua militància al PSC, després de les sancions imposades pel partit a la diputada ebrenca Núria Ventura i als altres diputats que van donar suport a la petició per celebrar la consulta del 9 de novembre. Al gener de l'any passat, Alginet ja havia anunciat la seua decisió de deixar els socialistes, però després només va renunciar al seu càrrec orgànic com a secretari de Comunicació de la federació del PSC a les Terres de l'Ebre. Divendres passat, durant la seua participació a la tertúlia 'L'Entrellat', de Canal 21 Ebre, el regidor deltebrenc va acusar la cúpula del PSC de Pere Navarro de fer "mobbing" polític a Núria Ventura, Joan Ignasi Elena i Marina Geli. Segons Alginet, la direcció del PSC ha "marginat" a la quarta filera del Parlament, amb Ventura i els altres diputats expedientats, a tota la gent de les Terres de l'Ebre que en les passades eleccions catalanes van votar al PSC. El regidor de Deltebre considera que les mesures disciplinàries del PSC han estat "caciquils i dictatorials".

10 comentaris:

  1. Acabo de veure esta piluada de Joan Alguinet que diu: #Pledeltebre aprova amb els vots d'ERC,PSC i CiU una moció de suport al referèndum del #9N @ajdeltebre.
    Suposo que volia dir ERC, PSC, CIU i jo ( no adscrit ) . O és què està no adscrit però dintre del grup del PSC ?. Clar, es que tantes lliçons, i tantes lliçons i no sé si tot això lliga molt amb la pulcritud democràtica que tant es reclama...Ep, no estic dient que no pugui estar al govern municipal. Això qui ho ha de dir són els partits que el recolzen i l'alcalde..

    ResponElimina
  2. Ximo, tens tota la raó.Ja fa un any va dir que estripava el carnet del PSC, però avui encara piula :-)

    ResponElimina
  3. Si no l'havia estripat fins ara, té tot el dret a piular quan vulgui ...

    Emili, tu també el vas estripar ( i penso que amb tota la raó del món ) i encara continues piulant alguna vegada ...

    Ximo, aquesta pulcritud, on arriba ??? ... Uns poden pensar que els escons són a títol personal i altres podem pensar que són a títol de formar part d'una llista d'un partit polític, i en aquest cas, els diputats han d'acatar les ordres debatudes en els òrgans del partit, i si no s'està d'acord, marxar cap a casa sense voler xuclar més de la mamella ...

    ResponElimina
  4. Si Armando, el vaig estripar i no en vaig fer "bando". Està en tot el dret, però crec que vol treure massa partit de donar-se de baixa del partit. Conec molts de socialistes que en els últims anys s'han donat de baixa discretament. Està en tot el dret, és jove, i se'l nota amb ganes de fer carrera política. Això de piular ho deia en referència a Twitter. Quan te'n vas, te'n vas, crec que no val, dir ara me'n vaig, i al cap d'un any, me'n torno anar. Se n'ha anat de veritat?

    ResponElimina
  5. Armando, un pot pensar el que vulgui sobre la propietat de l'escó de diputat o regidor, ara, la llei el que diu és que pertany a la persona. Per això els partits, en casos d'indisciplina ( aquí cadascú pensarà el que vulgui ) opten per demanar que entreguin l'acta que certifica la representació. El que jo volia dir és que sembla una mica extravagant deixar el partir i seguir formant part de grup municipal. I a esta conclusió arribava després de veure com la piulada ( el twuitt ) parlava de tres grups municipals que havien votat una moció i, en no afegir cap vot de cap regidor individual, he pressuposat que Alguinet encara esta dintre el grup del PSC.

    ResponElimina
  6. De nou transfuguisme, per que no diu res de deixar el càrrec institucional de regidor i tinent d'alcalde que va obtindre com a part de la llista electoral del PSC. Hi ha un degoteig, calculat però tan feble que sino per l'altaveu de la premsa sobiranista potser ni sabriem, però ningú no ha desmentit la dada de que ni a les Terres de l'Ebre el suport als diputats trànsfugues i el seu manifest no hauria passat d'un 3%... Confirmació de que els sobiranistes al PSC tindrien una alta quota en càrrecs remunerats, i que els ex- per una banda i els electes per altra, els seus moviments tenen molt a veure amb el neguit pel seu futur personal... Ai si s'equivoquen! no sembla que la bombolla sobiranista doni per fer de paraigües a tants aspirants d'aqui a un any. I per cert, el que al PSC és pecat, per la resta no està contraindicat: Convergència ha expulsat un regidor a Castelldefels (els altres ja havien marxat) per votar amb el PP

    ResponElimina
  7. Aviam, transfuguisme és el fet de canviar de partit. De moment aquí no és dona. Mantenir uns ideals que han canviat, no oblidem que el PSC va ser favorable a l'autodeterminació dels pobles. A més és un partit independent del PSOE, per molt que cada cop s'hi assembli més. El que passa és molt evident, hi ha un socialisme de País i un de Estat. I, a banda, la peli del federalisme que només existeix quan ve bé a l'aparell del partit, que tots sabem quines opcions adopta.
    El que passa que molts obliden fàcilment i d'altres no tant.
    Encara que CiU continue sent l'adversari normal del PSC, les coses han canviat tant en tan poc temps que oposar-s'hi obligue a prendre un nou discurs que de moment no ha reeixit bé del tot.
    Com a exemple el treure mòmies del passat per a substituir la executiva de les Terres de l'Ebre. O son tots afins a la Nuria, o que passa?

    ResponElimina
  8. Anem per pams ...

    Ximo, ja sé que l'escó pertany a la persona i no al partit, però no deixo de pensar que, per ètica i dignitat personal, si una persona no està d'acord amb les directrius del partit, ha de marxar cap a casa i deixar la mamella ...i més quan és de tots conegut que mai les minories han fet canviar el tarannà dels "gerifaltes" dels partits més importants ( tots ) ...

    Emili, també conec el teu cas i el de molt altres que han deixat un partit polític sense rebombori ( fundamentalment el PSC , en el que alguns militants l'han deixat no una vegada, sinò dos, a Tortosa ) ... però tu mateix dius que l'Alginet és jove i vol fer alguna cosa en això de la política, com vas fer en el seu moment amb la teva militància a ERC ... i mai us criticaré per aquesta decisió ...

    Sr. Jesús, transfuguisme no és això, de moment, però se li pot aplicar el mateix raonament ètic del principi ...

    ResponElimina
  9. El senyor Alginet té tota la raó en lo del mobbing, el que no m'agrada és la seva actitud d'anunciar "a bombo y platillo" que deixa el PSC aprofitant aquest heroisme que sembla que tingue tota l'ala catalanista del PSC, com deia Armando, altra gent que ha fet o fa el mateix ho porta amb discreció, personalment me dóna la impressió de ganes de sortir a la foto. Tot i que és vergonyós i antidemocràtic el que el Sr Navarro i els seus estan fent amb els diputats dissidents, aquests estan aguantant una humiliació darrera d'una altra sense deixar els seus càrrecs i retribucions associades a aquests. Crec que els donaria credibilitat l'atrevir-se i començar un projecte polític desde zero, tot i els alts riscs que podria comportar...però no, és més comode seguir cobrant cada més...

    ResponElimina
  10. Tens tota la raó saberut. És el que volia apuntar en tot moment. La meva pregunta, si fa un any es va repensar i no es va donar de baixa, m'ho puc creure ara? És com el conte aquell de "que ve el llop", "que ve el llop"...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta