3 de febrer del 2014

Iniciativa proposa una 'zona verda' d'aparcaments i la reforma de la plaça del Rastre



TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha presentat al ple ordinari d'aquest dilluns al vespre una moció perquè es reurbanitze la plaça de Mossèn Sol, molt deteriorada, i perquè s’instaure la zona verda al barri per facilitar l’aparcament als veïns i treballadors de la zona. Els regidors Jordi Jordan i Cinta Galiana han comparegut per explicar que, un cop l’equip de govern de CiU ha rescindit el contracte de la zona blava amb l’empresa Quatuor, s’ha fet evident que l’aparcament soterrat de la plaça del Rastre no es realitzarà.

Jordan ha recordat que si l'alcalde, Ferran Bel, va anunciar fa tres anys aquest aparcament soterrat com la solució per a la millora de la plaça del Rastre i per a l’estacionament al barri, "és evident que després del fracàs que representa no tirar endavant el projecte, cal començar de nou”. Per això, des d’Iniciativa han presentat una moció "en positiu" en què s’insta l’equip de govern a "reconèixer el seu fracàs" i a treballar en un nou projecte per a la rehabilitació de la plaça del Rastre. En aquest sentit, Jordan ha recordat que “la plaça hauria d’estar ja rehabilitada fa anys amb el Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat), però Bel va aturar el projecte per fer l’aparcament. "Després d’haver perdut tant de temps, ara és hora de començar un nou projecte urbanístic que dignifique una plaça amb un paviment degradat ple de clots, amb un mobiliari urbà destrossat i una imatge que fa pena, pròpia d’un país subdesenvolupat”, ha afirmat Jordan.

D’altra banda, els ecosocialistes demanaran a l’equip de govern “que estudien la possibilitat d’implantar la zona verda al barri, perquè els residents i treballadors puguen aparcar amb més facilitat en una zona totalment congestionada”. Des d’Iniciativa recorden que aquestes demandes són compartides per l’associació de veïns del barri, que fa anys que reclamen unes millores que no acaben d’arribar. Per això, el portaveu ecosocialista ha afirmat que no entendrien que, "amb l’ús de la majoria absoluta, se’ns tombés també una proposta que hem de reclamar des de l’oposició, després del ridícul que Bel i CiU han fet amb un aparcament inviable que només ha provocat el retard en la millora d’aquest barri de la ciutat”.

1 comentari:

  1. I no seria millor que el Sr. Bel i el seu equip, vist el fracàs d'aquest aparcament, que anava lligat a l'ampliació de la zona blava, abaixés els preus de la zona blava a tota Tortosa, i així sortiríem beneficiats tots els tortosins ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta