28 d’agost del 2012

La PDE ja ha recollit unes 4.000 signatures per un altre cabal mínim



TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre es troba exactament en la meitat del període de presentació d’al·legacions a la proposta de cabal mínim inclosa en el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre que ha presentat el govern de l’Estat. Una proposta de cabal que la plataforma considera totalment insuficient per mantenir el bon estat mediambiental del Delta i per garantir les reserves d’aigua suficients per desenvolupar les Terres de l’Ebre. El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, ha explicat aquest dimarts que ja porten recollides unes 4.000 signatures, gairebé sense posar taules al carrer i només demanant la col·laboració dels ciutadans del territori que també volen un cabal òptim per al tram final de l’Ebre. Segons ha remarcat Tomàs, el procés de recollida va a bon ritme, i en paral·lel també hi haurà la presentació d’una queixa a Brussel·les per forçar la intervenció de la Comissió Europea.

En declaracions a Canal 21 Ebre, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre també ha detallat que durant l’estiu s’han produït contactes entre el moviment social, diversos ajuntaments del territori, i també el govern català, per coordinar la presentació d’al·legacions en contra de la proposta estatal de cabal mínim. Però Tomàs ha remarcat que les al·legacions de la Generalitat no seran iguals que les de la plataforma, tot i que sí que intentaran que siguen “complementàries”.

En la mateixa línia, el portaveu de la plataforma ha assenyalat que, amb el nou pla de conca, l’aigua de l’Ebre es vol repartir entre Barcelona, València i Saragossa, a través dels canals Segarra-Garrigues, Xerta-Sénia i el pacte de l’aigua de l’Aragó. En aquest sentit, si el govern de l’Estat rebutja les al·legacions que es presentaran des de les Terres de l’Ebre o des de la mateixa Generalitat, la plataforma té previst convocar una assemblea general a finals del 2012 o principis del 2013.

Finalment, Tomàs ha insistit que en temps de crisi com l’actual la gent del territori ha de tenir molt clar que l’única via de desenvolupament per a les Terres de l’Ebre passa a través del riu. Segons el portaveu de la plataforma, si l’aigua desapareix no hi haurà possibilitats per tirar endavant les Terres de l’Ebre a curt termini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta