4 d’octubre del 2012
El nou TAC de l’hospital Verge de la Cinta millora els diagnòstics i disminueix la radiació
TORTOSA (Baix Ebre).- L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ja té en funcionament el nou TAC que va adquirir el passat mes de juliol. Aquest equipament suposa un salt tecnològic qualitatiu, perquè permet un estalvi de temps pel pacient (l’aparell adquireix 16 talls per rotació quan, fins ara eren 2 talls per rotació) i, per tant, es poden explorar més pacients durant el dia. A més, millora molt la qualitat de les imatges i el software d’edició i gestió. L’aparell té un servidor d’aplicacions clíniques avançades i pot fer imatges en tres dimensions (reconstrucció avançada en 3D i combinació d’imatges). La nova màquina també permet ampliar i millorar els diagnòstics (colonoscòpia virtual avançada, paquet de perfusió cerebral avançat, nòdul pulmonar i programa dental). La inversió ha estat d’uns 350.000 euros.
El cap de Servei de Radiologia de l’Hospital Verge de la Cinta, Fernando Javier García Lorente, ha explicat que la incorporació del nou TAC comporta dos tipus de beneficis per al pacient, “directes i indirectes”. Els primers són, fonamentalment, que “l’equip és més ràpid, per tant, el temps de pacient a la màquina és menor, i a més, es disminueix la quantitat de radiació que rep el pacient perquè es pot modular la dosi en cada territori anatòmic”. En quant al benefici indirecte, el doctor García Lorente ha assegurat que “el pacient rep un millor diagnòstic perquè la màquina permet definir millor l’anatomia i les seves alteracions”. El professional de l’equip ha de seguir un procés de formació donat que “la base de funcionament de l’equip és la informàtica”, ha afirma l’especialista. A més, “el professional s’ha de formar en els nombrosos programes complementaris que porta la màquina; i no només el radiòleg, també el personal d'infermeria i els tècnics” afegeix.
L’equip de radiologia del Verge de la Cinta realitza, aproximadament, unes 9.000 proves a l’any. El cap de servei afirma que “el nou TAC suposa equiparar la tecnologia del Verge de la Cinta a la d’altres hospitals de nivell similar i, per tant, donar a la població el millor servei”.
Imatge ICS
2 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEsperem que amb la política de destrucció de la sanitat pública catalana que està duent a terme CiU, aquest aparell no acabi en un futur en mans del sector privat. Igual que els hospitals, ambulatoris, personal, etc. del sector públic.
ResponEliminaI més tenint en compte, que tot això es paga amb diners públics que són els que surten de les nostres butxaques.
El 25-N voteu a Convergència i probablement en futur hagueu de pagar per fer-vos un escàner en aquest aparell.
Per una sanitat pública universal, gratuïta i equitativa!