21 de novembre del 2012

L'Incasòl inicia les obres pendents del Museu del Mar de les Casotes, a Sant Carles de la Ràpita



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat les obres d'urbanització del parc i els accessos al Museu del Mar les Casotes, a Sant Carles de la Ràpita. L'obra ha de permetre posar en funcionament el museu, rehabilitat per l'Ajuntament i la Generalitat, a més de tot el complex. L'empresa Construccions Jaén Vallés SL serà l'encarregada de l'execució, adjudicada amb un pressupost de 191.928,12 euros amb IVA. i basada en un projecte de l'arquitecte Julio Aiguabella. El conjunt té una superfície de prop d'una hectàrea, ocupada per l'edifici principal on s'ubica el Museu del Mar, dues torretes a l'entrada del recinte rehabilitades pel consistori, i el parc de 7.862 metres quadrats.

La urbanització consistirà en el tancament perimetral de tot el recinte amb portes d'entrada per a vehicles i vianants, l'habilitació d'un vial d'accés pel límit sud des de la carretera que porta al Poble Nou i d'una zona d'aparcament per a una trentena de vehicles, i la construcció d'una plaça d'entrada davant de l'edifici del Museu del Mar, parterres enjardinats, zones d'ombra i passeig. El parc disposa de vegetació autòctona com palmeres, eucaliptus i figueres que es preservarà.

Els promotors del projecte són l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la Secretaria d'Habitatge i Millora Urbana, la Direcció General del Patrimoni Cultural i Incasòl, dins del programa de l'1% Cultural.

L'edifici de Les Casotes va ser construït en la segona meitat del segle XIX per la Reial Companyia de Canalització i Recs de l'Ebre, que volia habilitar una via navegable des del riu Ebre fins al mar. Forma part d'un complex més ampli que inclou altres elements patrimonials destacats com el canal marítim, moll i dàrsena, encluses o les casetes dels guardes. La impossibilitat de fer el canal navegable va suposar que aquestes instal·lacions no s'utilitzessin i els edificis van estar sense ús i inalterats durant molts anys, fins que l'Ajuntament rapitenc va comprar el complex. Es tracta d'edificis que formen part part de l'arquitectura industrial del segle XIX i d'estil neoclàssic.

Via ACN
Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta