31 de desembre del 2012

La colla castellera Xiqüeles i Xiqüeles del Delta comença a atraure nous membres




DELTEBRE (Baix Ebre).- A pocs mesos del bateig oficial de primera colla castellera de les Terres de l'Ebre, els Xics Caleros de l'Ametlla de Mar, Deltebre ha acollit aquest diumenge el primer assaig oficial dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Amb l'ajuda de membres de la colla Sagrada Família de Barcelona, els novells castellers han començat a aprendre les tècniques per aixecar els primers pilars i castells i s'ha donat l'oportunitat a tots els assistents de provar l'afició. La colla espera consolidar la implicació de la cinquantena de persones que ha fet aquesta primera prova, atreure nous membres, i sobretot animar alguns xiquets més, imprescindibles per poder fer realitat un somni que ja comença a alçar-se.


Una de les promotores de la colla Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Meritxell Vidal, s'ha mostrat satisfeta per la bona acollida que ha tingut el primer assaig d'aquest diumenge que ha concentrat una cinquantena de persones al Centre Social 'Lo Maset' de Deltebre. La colla ha organitzat un taller amb membres de la colla Sagrada Família de Barcelona, que els han instruït en els primers passos per aixecar un pilar o castells de gamma més baixa. Gairebé tothom s'ha enfaixat per primer cop, s'han posat a fer pinya, o han intentat les primeres escalades, malgrat les pors i la inseguretat.

Vidal espera que els participants repeteixin per poder començar a donar forma a la colla. Alguns, com la Gemma de Deltebre, ja parlaven "d'il·lusió" davant un treball en equip que ha emocionat molts dels assistents. També caldrà que s'animin més xiquets, ja que de moment només hi ha participat la Laura i la Iris que han fet unes primeres proves i encara es frenen per la por que els fa l'altura.

A partir d'ara, la colla iniciarà un torn d'assajos continuats que emprendran ja el proper divendres, 4 de gener. A diferencia dels Xics Caleros de l'Ametlla de Mar, els promotors de la colla del Delta, set joves ebrencs, viuen a Barcelona i veuen complicat convocar les proves amb l'assiduïtat que els agradaria. "Ara cal veure la rebuda que té l'assaig i veurem com podem continuar. Nosaltres volem, però veurem quina implicació té la gent", ha apuntat Vidal. "Només cal immplicació, no cal saber-ne sinó anar aprenent", ha afegit.

1 comentari:

  1. Quines coses que fan esta gent de gran ciutat jeeje, se va xalar molt

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta