21 de desembre del 2012

L’alcalde d’Alcanar apunta que Turov va ‘estafar’ els veïns de la urbanització Serramar



ALCANAR (Montsià).- L’alcalde d’Alcanar, el republicà Alfons Montserrat, ha afirmat aquest divendres que l’actitud de la constructora Turov SL podria ser constitutiva d’un delicte d’estafa, ja que va arribar a vendre habitatges de la urbanització Serramar quan ja hi havia una primera sentència judicial de novembre del 2006 que anul·lava la llicència urbanística. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Montserrat ha assenyalat que l’anomenat Cas Turov és l’expressió concreta d’una manera de fer les coses durant una època a l’Ajuntament d’Alcanar, “en urbanisme i fora de l’urbanisme”.

En el cas de la urbanització Serramar, l’any 2003 es va autoritzar la construcció de 32 habitatges quan, segons el planejament, només s’hi podien aixecar nou cases unifamiliars amb jardí. Així, l’alcalde ha reconegut que durant els governs anteriors es van atorgar més llicències d’obres al marge de les paràmetres fixats en el pla d’ordenació urbanística municipal, amb un mínim d’una cinquantena de permisos en les mateixes condicions o irregularitats. L’alcalde ha afirmat que la promotora, que es troba en concurs de creditors, encara no els ha respost al requeriment de l’Ajuntament per restituir la legalitat urbanística. Segons Montserrat, Turov no pot al·legar desconeixement, ja que després de la primera sentència va continuar venent els pisos.

D’altra banda, l’alcalde ha afirmat que entendria que en algun moment del procés els veïns afectats per la sentència judicial que obliga la restitució de la legalitat urbanística poguessen demanar la responsabilitat patrimonial a l’Ajuntament. De fet, ha dit que ara els seus objectius són comuns, però que pot arribar el moment en què els interessos puguen ser divergents. Amb tot, segons Montserrat, no és el mateix enderrocar el complex de 32 habitatges que restituir la legalitat urbanística, que és el que demanava la sentència judicial que declara nul·la de ple dret la llicència atorgada per l’Ajuntament per construir el bloc d’aparcaments de Serramar. Per tant, els serveis jurídics municipals consideren que hi ha una petita escletxa legal per evitar els enderrocaments o per evitar un mal major, si finalment només cal enderrocar una part de l’edifici.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que han aconseguit rebaixar una part de la indemnització per responsabilitat que Turov havia reclamat a l’Ajuntament, per haver-li atorgat malament la llicència urbanística. Així, en un primer moment, Turov va sol·licitar el cobrament de 7 milions d’euros de l’Ajuntament canareu, però la resolució del jutge ha estat favorable al consistori. Així, ara la constructora ha recorregut a la decisió i ha passat a reclamar a l’Ajuntament poc més d’un milió d’euros. Montserrat ha afirmat que encara és prematur buscar els responsables de la irregularitat urbanística, tot i que personalment discrepa que l’origen fos una errada d’interpretació del planejament d’Alcanar. En aquest sentit, l’alcalde canareu ha afirmat que l’Ajuntament haurà de derivar la responsabilitat patrimonial de la irregularitat quan realment es produisca un perjudici econòmic per al consistori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta